Hvad er forskellen på bilservice og bileftersyn?

Find svaret herunder

Bilservice og bileftersyn

Er det tid til bilservice eller bileftersyn? Og hvad er forskellen egentligt på de to ting? Det er blandt andet noget af det vi svarer på i spørgsmålene herunder. Derudover kan du også finde spørgsmål og svar om hvor lang tid et service tager, hvor ofte en tandrem skal skiftes, samt hvordan du opretholder garantien på din bil når der skal laves service eller eftersyn

Sidder du stadig tilbage med et spørgsmål du ikke har fået svar på? Så kontakt os endelig, så vil vi hjælpe med at finde svar på dit spørgsmål.

KONTAKT OS FOR YDERLIGERE SPØRGSMÅL BESTIL SERVICE HER

Bilservice og bileftersyn

Hvad får man ud af et serviceeftersyn?

For at bevare fabriksgarantien skal bilen løbende til services. Når garantien udløber, kan det være en fordel at komme til serviceeftersyn eller indgå en serviceaftale. Der er ofte penge at spare ved at køre til løbende serviceeftersyn. For det første kommer man mange skader i forkøbet, og derudover er du sikker på, at bilen virker, som den skal.

Når du løbende kommer til serviceeftersyn, kan du være sikker på at pollenfilter og brændstoffilter mv. bliver skiftet efter de rigtige intervaller. Dette er altså med til at sikre en generelt længere levetid for din bil.

Hvad består serviceeftersyn af?

Som oftets består et serviceeftersyn af følgende:

  • Skift af olie og oliefilter
  • Tjek af bremser og styretøj
  • Skift af filtre
  • Udlæsning af motorcomputerens fejlkodelager

Hos Autohuset Vestergaard følger vi fabrikkens anbefalinger for at opnå det bedst mulige resultat. Hos Autohuset Vestergaard tilbyder vi også en Tryghedsaftale, hvor du er garanteret 100% budgetsikkerhed og derfor slipper for uventede værkstedsregninger. Tryghedsaftalen (serviceaftale) indeholder vedligeholdelse, service og reparation. 

Hvad er forskellen på et bilsyn og servicetjek?

Et bilsyn er en fuld inspektion af din bil. Der bliver ikke skilt noget ad, og der bliver ikke indgået nogen reparationer. Et syn handler udelukkende om at tjekke bilen for sikkerhedsmæssige fejl, og sikre at den ikke forurener mere end grænseværdierne tillader. Et bilsyn laves kun af synsvirksomheder, som fx Applus og FDM.

Et bilservice er derimod en grundig gennemgang af din bil. Her kan der skiftes forbrugsstof og andre dele, der måtte være defekte. Det betyder også, at der tjekkes om bilen er sikker og ikke går i stykker under kørsel. Automekanikeren kigger på alle dele, og tjekker om de er defekte eller slidte. Alle bilens funktioner bliver gennemgået, og der bliver gennemgået et punktligt tjek efter servicebogen. Bilservice indebærer oftest olieskift, kontrol af forbrugsstoffer (kølervæske og bremsevæske) samt skift af oliefilter.

Hvor lang tid tager det?

Hvor lang tid tager service af min bil?

Det er altid en god ide at høre, hvor længe du skal undvære din bil, når den skal til service, så du kan finde en anden løsning. De fleste autoværksteder tilbyder en lånebil, imens din bil er på værkstedet.

  • Lille service: Udføres hver 6. måned eller hver 15.000 km. Det tager 1 – 1 1/2 time.
  • Stor service: Udføres hver 12. måned eller 30.000 km. Det tager omkring 3 timer.

Hvis der er noget der er tilstrækkeligt slidt eller defekt på bilen, skifter autoværkstedet det efter samtykke med dig. Det gør naturligvis, at et ellers almindeligt service godt kan tage ekstra tid.

Garanti

Hvad er kravene for at jeg kan opretholde garantien på min bil?

Hvis du ønsker at opretholde garantien på din bil, skal du overholde de serviceintervaller og vejledninger, der fremgår i din servicebog. Hvis IKKE disse regler overholdes, kan du altså miste fabriksgarantien. Som bilejer skal du også sørge for altid at få dokumentation/fakturaer, når du har fået lavet noget på din bil.

 

Tandrem

Hvornår skal jeg skifte bilens tandrem?

Det er ikke nemt at vide, hvornår tandremmen skal skiftes, da det varierer alt efter bilmærke. I din bils servicebog kan du se, hvornår det anbefalede tidspunkt er for netop din bil. Du kan dog ikke altid være sikker på, at det er det rigtige tidspunkt, da fabrikanterne ændrer det, og derfor kan du blive udsat for, at den skal skiftes tidligere eller måske ligefrem senere end skrevet i servicebogen.

Hvis du er i tvivl omkring skift af tandrem, er du altid velkommen til at kontakte os hos Autohuset Vestergaard.