Gode råd og mini-vejledning i bilsystemer

Hvordan virker biludstyr og systemer i din bil

Har din bil start/stop funktion? Krav for systemet virker

Vi får jævnligt henvendelser omkring at bilens start-stop funktion ikke virker. I rigtig mange tilfælde er forklaring helt enkel, og ikke en fejl der kræver besøg på et af vores værksteder.

Gear:

Er din bil med automatgear, så stopper motoren selv ved hastighed under 5 km/t. Har du manuelgear, så skal gearpositionen være i frigear, før start-stop funktionen slår til.

Batteriet i din bil:

Start-stop funktionen kan undlade at igangsætte, hvis bilens batteri ikke har fuld kapacitet.

Koldt udenfor eller små ture:

Bilens motor skal have en vis temperatur, før start-stop funktionen slår til. Kører du ofte helt korte ture, så kan det være at motoren aldrig når op, på en temperatur der gør at funktionen slår til. Ved vintertid, hvor det er meget koldt, kan bilens start-stop ligeledes ikke slå til.

Klimaanlæg/Aircondition:

Hvis du benytter klimaanlæg og aircondition til afdugning af dine ruder, så vil bilen ofte slå start/stop funktion fra. Dette gør den for at holde dig sikker, da dug på ruderne har betydning for din sikkerhed. Er det rigtig varmt og du har skruet helt op for klimaanlæg/aircondition, så vil start/stop funktionen også som ofte ikke slå til.

Overstående er de generelle krav, du kan med fordel altid finde de præcise krav til din bil i instruktionsbogen. Du er naturligvis altid velkommen til at kontakte dit lokale Autohuset Vestergaard værksted.

Det syntes vores kunder