Hvordan plejer jeg min bil korrekt?

Læs mere herunder hvis du vil have tips og tricks til hvordan du vasker, polerer og plejer din bil

Spørgsmål om
udvendig pleje af bilen

Elsker du også bare følelsen af en pæn og ren bil, og måske endda også en nypoleret bil? Så se med herunder, hvor vi har lavet guides til begge dele.

Ønsker du flere guides eller har du spørgsmål til vedligeholdelsen af din bil? Så tøv ikke med at kontakte os, så du kan få svar på dit spørgsmål!

Ønsker du i øvrigt en professionel klargøring af din bil, så kan vi også hjælpe med det. Det kan du læse mere om her, og eventuelt også bestille en tid.

Vask af bil

Hvordan vasker jeg min bil?

Du kan både vælge bilvask i en vaskehal på tankstationer, eller i hånden derhjemme. På tankstationer vælger du det program der passer dig bedst.

Hvis du skal vaske din bil i hånden, er det vigtigt at gøre det rigtigt, så du ikke ridser lakken. Her finder du en guide til hvordan du bedst muligt vasker din bil.

  1. Skyld din bil grundigt med vand. Start oppe fra og arbejd ned af. Brug god tid omkring dæk og fælge, da der oftest sidder mest skidt der. Du kan med fordel bruge en højtryksrenser, hvis blot du holder afstand og køre med minimalt tryk.
  2. Brug en 5-10 liters spand, og fyld den med sæbevand
  3. Påfør bilshampooen på bilen, og sørg for at det skummer så meget som muligt, da det er skummet der fjerner skidt og snavs.
  4. Efter sæben har siddet i 5-15 min (alt efter behov), så er det tid til at vaske sæben af. Husk altid og vaske de mest beskidte steder til sidst, da snavs nemt kommer til at ridse lakken. Brug her også din mikrofibersvamp til at fjerne sæbe og det sidste snavs.
  5. Skyl igen din bil med vand så det sidste kommer af. Brug gerne mikrofiberklude til at få det sidste vand tørret af med. Bilen er nu vasket og klar.

Hvilken type sæbe skal jeg bruge?

Der findes mange forskellige produkter på markedet. Hvis man ønsker at undgå aftørring af bilen efter vask findes der produkter til det, hvis man blot ønsker en ren bil kan man bruge glansshampoo som er godt og effektivt. Man kan IKKE bare bruge husholdningsprodukter da det ikke egner sig til autolak.

Hvilken slags svamp skal jeg bruge?

Brug en mikrofibersvamp for at undgå ridser i lakken. Du kan med stor fordel bruge en børste til dæk og fælge for et bedre resultat. Du kan bruge insektsvampe til ruder og spejle.

Polering af bil

Hvordan polerer jeg min bil rigtigt?

Når du skal polere din bil er det ekstremt vigtigt, at du har vasket bilen HELT ren inden.

  1. Inden du polerer din bil er det vigtigt du har de rigtige remedier til det. Først og fremmest skal du have fat i en poleringsmaskine. De findes i forskellige priser og kvaliteter. Der er blandt andet Flex polarmaskine, Meguiars G200 eller Kestel das-6. Brug en mindre hård slibepasta for at skåne din lak. Undersøg altid hvilken slibepasta du skal bruge, og hvad der passer bedst til din lak.
  2. Nu skal du i gang med at polere. Kør 2 gange af 4-5 minutter indtil din lak er mat. Husk at påføre slibepastaen på maskinen og ikke på lakken. Kør til sidst over din lak med en lidt mere skånsom pude, og tag en omgang mere af 2-3 minutter.
  3. Når din bil er færdig poleret, kan du eventuelt tørre over med en gammel T-shirt for at få en bedre finish.