Hjul eller dækskifte på din bil

Er det vigtigt at køre på vinterdæk om vinteren? Eller sommerdæk om sommeren?

Hjulskift på din bil

Dine dæk er din direkte kontakt til vejen

De fleste af os går meget op i hvilken sikkerhed der er i vores bil når vi køber den, og hvilke forskellige teknologiske systemer den har, således den så vidt muligt kan forhindre uheld. Den dag i dag er de fleste biler lavet med en gennemført og meget omfattende sikkerhedssystem, hvilken gør at man som fører føler sig tryg. Men det er vigtigt at huske på, at du som bilejer selv har stor indflydelse på hvor sikker din bil er – dine dæk er nemlig din bils eneste kontakt til vejen, og det er derfor enormt vigtigt at være opmærksom på hvornår dine dæk skal skiftes ud og at du har de rigtige dæk på din bil.

Hjulskifte er altså en afgørende faktor når vi taler om din sikkerhed bag rattet, det gælder hvad enten dine nuværende dæk er nedslidte og skal skiftes ud, eller om det er tid til at skifte fra sommerdæk til vinterdæk. Hvis dine dæk ikke passer til underlaget eller årstiden, kan du ikke bremse eller styre din bil optimalt. Det betyder, at hvis rillerne på dækket eksempelvis er nedslidte, giver det et dårligt vejgreb og hvis det så regner, er dækket ikke i stand til at aflede vanden under sig, hvilket ofte resulterer i aquaplaning.

Men hvornår er det så tid til at skifte? Hvis du er i tvivl om hvilke dæk du skal vælge eller hvornår du skal skrifte til sommer eller vinterdæk, er du selvfølgelig altid velkommen til at kontakte os for vejledning. En god tommelfingeregel er dog, at man skifter til sommerdæk sidst på foråret og man skifter til vinterdæk midt i efteråret. Hvis du vælger at køre på helårsdæk er det vigtigt at du er meget opmærksom de dage der er vinterføre – det kan i de værste tilfælde være en god idé at lade bilen stå.

Hvis du har det rette udstyr, kan du selv udføre hjulskifte på din bil. Vi anbefaler dog, at du bestiller en tid hos et af vores autoriserede værksteder, således er du sikker på det bliver gjort professionelt og at sikkerheden er i top.

Når du har fået nye dæk på din bil, er det dog stadig vigtigt at du holder øje med dem. Sørg for at tjekke dit dæktryk i ny og næ, således du får mest muligt ud af dine dæk.

KONTAKT VÆRKSTED