14.07.2021

Volvo fokuserer på rækkevidde og hurtigopladning

Ny generation = nyt fokus

Den nye generation af elbiler får nyt fokus

For den nye generation af fuldelektriske Volvo modeller, vil Volvo have øget fokus på rækkevidden og ladetiden. Derfor flytter de udviklingen og produktionen af battericelleteknologien hjemad og går efter at skræddersy de fremtidige batterier mere efter kunden behov - nemlig en øget rækkevidde og en kortere opladningstid. 

På den nye - og anden generation - af elbiler, vil Volvo altså forbedre lithium-ion-batteriteknologien. De starter med topmodeller XC90's fuldelektriske efterfølger. Volvo ønsker ligeledes at integrere batteripakken i bilens gulv og vil udnytte cellestrukturen til fordel til bilens samlede effektivitet. 

Rækkevidde på op til 1.000 km

Der er et ønske om hele tiden, at øge kundefordelene ved at vælge en fuldelektrisk Volvo. Derfor planlægger Volvo at samarbejde med Norhvolt for at øge energitætheden i sine battericeller med op til 50% (når man sammenligner med det der er på markedet i det). En anden milepæl er passere energitætheden 1000 Wh/l for at opnå en reel rækkevidde på 1.000km. 

Ligeledes forventes det at optimere ladetiden, til næsten af blive halveret i det indeværende årti. 

Volvo

Øget fokus på klimaet

Sideløbende med at Volvo tilbyder en mere fuldelektrisk modelrække, øges fokusset på klimaet også. Samtidig med at de øger batterienergien i bilerne, bestræber de sig også konstant på, at reducere CO2-påvirkningen. 

Det planlagte samarbejde med Northvolt har det formål, at producere battericeller ved hjælp af 100% vedvarende energi. Derudover er det målet, at overalt hvor det er muligt, vil hensigten være at genproducere eller genbruge batterier og undersøge anvendelsesmuligheder efter deres normale levetid. For eksempel vil batterier der har nået slutningen af deres levetid, blive genbrugt hos autoriserede genbrugere, som kan tilbyde genanvendelse af væsentlige materialer i et lukket kredsløb til brug i fremtidige batterier.

Tovejs opladning 

Ved efterfølgeren til XC90'eren vil Volvo tilbyde tovejs-opladning, således at man som kunde og bruger af bilen, kan aflade overskydende elektricitet fra bilens batteri til elnettet. Det betyder, at man som ejer af en Volvo elbil i fremtiden vil kunne levere energi til nettet. Når priser og Co2-emmisioner i forhold til elproduktionen er på deres daglige højdepunkt vil man levere og oplade igen når emissionerne falder. 

Volvo