11.01.2021

Volvo vil producere elmotorer

Produktion af Volvo elektriske motorer skal ske i Sverige

På fabrikken i Skövde i Sverige vil Volvo Cars nu samle elektriske motorer og planlægger ligeledes at etablere en komplet elmotorproduktion inden udgangen af 2025. Der investeres derfor 700 millioner SEK til formålet.

Den store investering er endnu et skridt mod Volvo Cars høje klimaambitioner og er samtidig et led i den samlede elektrificeringsstrategi. Med deres strategi er målet, at det samlede salg i 2025, skal 50 % være elbiler og resten hybrider.

Lige siden virksomheden blev grundlagt i 1927 har fabrikken i Skövde været en del af Volvo Cars. Med den nye investering betyder det at den historiske fabrik også bliver en del af fremtiden.

Til den kommende generation af Volvo-biler med elmotorer, vil Volvo selv investere i eget design og udvikling. Med den nye investering i Skövde tages nu det første skridt mod selvstændig fremstilling af elmotorer.

I første fase vil der blive samlet elmotorer på fabrikken i Skövde. På et senere tidspunkt vil den samlede fremstilling af elmotorer finde sted på fabrikken i Skövde.

”Den allerførste Volvo fra 1927 blev drevet af en motor bygget i Skövde,” udtaler Javier Varela, senior vice president for Industrial Operations and Quality. ”Vi har et højt kvalificeret team, der er forpligtet til at levere de højeste kvalitetsstandarder. Så det er kun passende, at de bliver en del af vores spændende fremtid. ”

Fokus på egenudvikling

Med skabelsen af et fuldelektrisk modelprogram, er det ikke længere forbrændingsmotoren der er det centrale omdrejningspunkt hos Volvo Cars. Den grundlæggende byggesten for elektriske biler er elmotoren, sammen med batteriet og elektronikken. Samspillet mellem disse tre komponenter er afgørende for udviklingen af premium elbiler.

LÆS HELE NYHEDEN SE VOLVO BILER

Det syntes vores kunder