24.06.2021

Volvo Cars har taget et vigtigt skridt

Volvo Cars Torslanda bliver virksomhedens første CO2-neutrale bilfabrik

Volvo Cars har taget et vigtigt skridt mod sin ambition om at gøre sit globale produktionsnetværk CO2-neutralt inden 2025. Det er meddelt, at Torslanda-fabrikken i Sverige er virksomhedens første komplette bilproduktionsanlæg, der opnår fuld CO2-neutral status.

Torslanda følger dermed efter motorfabrikken i Skövde, som opnåede CO2-neutralitet allerede tilbage i 2018. Volvo Cars betragter et produktionsanlæg som CO2-neutralt, når der ikke registreres en nettoforøgelse af drivhusgasudslip som følge fabrikkens brug af el og varme.
Torslanda-fabrikken er virksomhedens ældste. Den har været drevet af CO2-neutral elektricitet siden 2008. Den har nu også CO2-neutral opvarmning. Halvdelen af anlæggets opvarmning kommer fra biogas, mens den anden halvdel overvejende kommer fra industriel overskudsvarme.

”Etableringen af Torslanda som vores første CO2-neutrale bilfabrik er en vigtig milepæl,” udtaler Javier Varela, chef for industriel drift og kvalitet hos Volvo Cars. ”Vi har forpligtet os til at have et CO2-neutralt produktionsnetværk inden 2025, og Torslanda manifesterer vores ambition om at reducere miljøpåvirkningen.”


Reduktion af energiforbruget

Udover at Torslanda fabrikken bliver CO2-neutral, reduceres fabrikken også konstant den mængde energi den bruger. I 2020 sikrede målrettede driftsforbedringer en årlig energibesparelse på næsten 7.000 megawatt-timer (MWh), svarende til det årlige energiforbrug i over 450 svenske parcelhuse.
Volvo Cars planlægger i de kommende år blandt andet at foretage yderligere effektivitetsopgraderinger af belysnings- og varmesystemerne, hvilket skal resultere i yderligere årlige energibesparelser på ca. 20.000 MWh inden 2023. Disse energibesparelser er en del af ambitionen om at reducere energiforbruget pr. bil fremstillet i virksomhedens produktionsnetværk med 30 procent i 2025.

LÆS HELE NYHEDEN

Det synes vores kunder