04.03.2021

Volvo lancerer ny og fuldelektrisk C40 Recharge

Fremtiden er elektrisk - også for Volvo

Der er ingen tvivl om, at fremtiden bliver mere og mere elektrisk - også for Volvo. De vil i de kommende år lancere en række fuldelektriske modeller og har en ambition om at de senest i 2030 udelukkende sælger fuldelektriske biler - her sætter C40 startskuddet sammen med XC40 Recharge. 

Hvor og hvornår kan den købes?

C40 Recharge starter i produktionen til efteråret 2021og vil blive bygget på Volvo Cars' produktionsanlæg i Gent (Belgien). Det er også her, at XC40 Recharge skal bygges. 

Købsprocessen for C40 har Volvo ønsket at gøre mere enkel og derfor bliver det kun muligt at købe den online. 

C40 Recharge kommer ligeledes med en praktisk "Care by Volvo"-pakke, der blandt andet indeholder service, garanti, vejhjælp og hjemmeopladningsmuligheder. 

Motorer 

Bilens fremdrift leveres af to elmotorer og et 78 kWh batteri. Elmotorerne er placeret, så der er en ved forakslen og en ved bagakslen. Batteriet kan hurtig-oplades til 80 % på ca. 40 minutter. Derudover forventes det at C40 vil få en rækkevidde på 420 km. 

Volvo C40
Volvo C40

Volvo C40 er gennemtænkt design

Den nye Volvo C40 skiller sig markant ud, fra resten af Volvo serien. Den har et markant bagparti, som giver det meget unikke udtryk. Fremtiden for Volvos elektriske modeller byder ligeledes på et nyt look på forpartiet og dette bliver vi præsenteret for på den nye C40. Det omfatter nye forlygter med den nyeste pixelteknologi.

Indvendigt i den nye C40 finder vi både velkendte og nye tiltag. En af de velkendte er blandt andet den høje sædeposition, som mange foretrækker. En af de nye tiltag er, denne Volvo er den første uden læder. Interiøret og farver kan, som vi kender det, bestilles i forskellige varianter - for C40 vil det være unikt for denne model. 

Derudover byder C40 selvfølgelig på et af de bedste infotainmentsystemer, som er udviklet i fællesskab med Google og baseret på Android-styresystemet. 

5 facts om den nye C40

  • Den er 100% læderfri 
  • Byder på en elektrisk rækkevidde på 420 km
  • Kører 0-100 km/t på 4,9 sek
  • Kan hurtigoplades til 80% på ca. 40 minutter
  • Den drives af et 78 kWh batteri 

* Rækkevidden er beregnet i henhold til WLTP-kørecyklus under kontrollerede forhold for et nyt køretøj. Den egentlige rækkevidde kan variere afhængig af udstyrsniveau, vejr og køremønster. Tallene er baseret på det foreløbige mål. Der er endnu ikke opnået endelig certificering.

C40
C40 interiør
C40 display