Mulighed for hjemmelevering

+500 biler på lager

Fremragende på Trustpilot 4,4 ud af 5

14 dages fuld returret v. køb online

Dato:

07.11.2019

Emne:

Klima & Elbiler

Volvo bruger blockchain-teknologi

Volvo Cars er den første bilproducent, der sporer kobolt i sine elbilers batterier ved hjælp af blockchain-teknologi. Det fortæller virksomheden efter i sidste måned at have præsenteret sin første rent eldrevne model, XC40 Recharge.

Volvo sporer kobolt med blockchain-teknologi

Det er vigtigt at batterierne kommer fra ansvarlige kilder

At kunne spore de råstoffer, der indgår i produktionen af lithium ion batterier, som f.eks. kobolt, er en af de bæredygtighedsudfordringer, bilproducenter står overfor. Det er vigtigt for Volvo Cars, at kunder, der kører eldrevne Volvo’er ved, at materialerne, der bruges i batterierne kommer fra ansvarlige kilder.

Fordi blockchain teknologi gør det muligt at se, hvis der er ændret i informationerne om, hvor stofferne kommer fra, kan man med teknologien skabe et transparent og pålideligt datadelingsnetværk, som kan bruges til at sikre produktionsmaterialerne kommer fra forsvarlige kilder.

Volvo Cars har nu indgået aftale med sine to globale batterileverandører, CATL fra Kina og LG Chem fra Sydkorea samt førende virksomheder inden for blockchain-teknologi, om at begynde at spore kobolt allerede i år.

Læs mere her