15.09.2021

Vinder af årets varebil 2022 er Renault Kangoo

Årets varebil 2022

Med hele 62 point løb Renault Kangoo med titlen som Årets varebil 2022. Den vandt med 5 point mere end nærmeste konkurrent. Det er de Danske motorjournalister som står bag titlen.

Siden introduktionen i 1997 er der blevet solgt mere end fire millioner eksemplarer af Renault Kangoo. Den er for mange derfor indbegrebet af en lille varevogn. Det var den helt nye version der mandag den. 13 september vandt titlen som Året Varebil 2022 foran 11 andre varebiler.

Med stærke konkurrenter som el-firlingerne, Toyota Proace Electric, Citröen e-Jumpy, Peugeot e-Expert og Opel Vivaro-e løb Kangoo alligevel med titlen. De fire el varebiler fik en samlet 2 plads med 57 point. Den helt nye VW Caddy tog tredjepladsen med 33 point.

Det er en lang række af faktorer som er med til at give Kangoo sejren. Den nye Kangoo har, udover et helt nyt udseende og et højt kvalitetsniveau, flere nyskabelser, der gør hverdagen meget nemmere. Den primære årsag til sejren var featuren Easy Side Access, der hjælper til nemt at kunne laste bilen fra siden. I den nye Kangoo har man fjernet midterstoplen, som giver den største sideåbning på markedet. Åbningen er faktisk dobbelt så bred som forgængere. (1.466 mm)

Den nye Renault Kangoo er tilgængelig i en lang række varianter. Den fås bl.a. i to længder, hvilket betyder at man har et lasterum, der kan variere fra 3.3 til 3.9 m3 i standardlængden og fra 4.2 – 4.9 m3 i den lange version. Kangoo kommer naturligvis også i en el version, men den vil i første omgang være her i en diesel med og uden automatgear. Den elektriske version kommer med et 42 kWh batteri. Den vil være en værdi efterfølger til den Kangoo EV, der siden 2011 har solgt mere end 50.000 styks.Den nye

Kangoo er også nyskabende. Den fås blandt andet med EASY LINK multimediesystem, der indeholder helt nye funktioner. Blandt andet Permanent Rear View digitalt bakspejl. Derudover er der også Trailer Swing Assist, Breake Stability Control og AEBS – Advanced Emergency Breaking.

”Jeg er både stolt og glad for, at de Danske Motorjournalister valgte Renault Kangoo i det stærke felt. Renaults varebiler har altid haft brugerne og deres behov i fokus. Med den nye Kangoo flytter vi med nyskabelsen Easy Side Access, grænsen for hvor praktisk en lille varebil faktisk kan blive. Samtidig tilbyder vi den både med diesel og benzin, og i 2022 kommer den som el. Så jeg synes, det er en meget komplet lille varevogn, og jeg synes det er helt fortjent, at Renault Kangoo løber med titlen”, siger kommunikationschef Søren Hyltoft fra Renault Danmark.

Den nye Renault Kangoo kan ses udstillet på Transport Messen i Herning i den kommende weekend.

Feltet til Årets Varebil
1.Citröen/Peugeot e-Boxer (elbil)
2. Citröen/Peugeot e-Expert (elbil)
3. Citröen/Peugeot ë-Jumpy (elbil)
4. Ford Mustang Mach E Van (elbil)
5. Isuzu D-Max Crew Cab Exclusive
6. Land Rover Defender hardtop 110"
7. Maxus e-Deliver 9 (elbil)
8. Opel Vivaro-e (elbil)
9. Renault Kangoo
10. Toyota Hilux 2,8
11. Toyota Proace Electric (elbil)
12. Volkswagen Caddy

LÆS PRESSEMEDDELELSE

Det syntes vores kunder