02.03.2020

Fungerer Renault Captur som familiebil?

Er Renault Captur 2020 velegnet som familiebil?

Af: Morten Buus Beck

Vi er en familie på fire: mor, far, søn og datter. Vi har kørt og brugt Renault Captur i vores dejligdag.
Vores børn er 5 og 8 år. Det betyder, at vi ikke længere har behov for at have barnevogn eller klapvogn med på farten. Det er netop dette som gør, at Captur fungere perfekt som familiebil også selvom man kun har én bil.

Der er god plads til børnene på bagsæderne og god plads i bagagerummet til både daglige gøremål og ferietur.

Den nye Renault Captur er hvad jeg vil betegne som en ”Cross over”, men den har fået vokseværk og ligner mere en SUV. Dette mærkes tydeligt i kabinen som giver en følelse af rummelighed og plads.
Den høje indstigning og høje køreposition forstærker virkelig følelsen af, at man faktisk kører i en forholdsvis stor bil.
Der er altid en fin grænse i mellem hvor stor en bil må være uden, at det går udover den ”lette” køreoplevelse i byen og på besværlige, små parkeringspladser. Denne grænse rammer Den nye Renault Captur helt og aldeles perfekt. Jeg har svært ved at forestille mig en anden lille SUV, i denne prisklasse, som kan matche både ønsket om en høj, praktisk og større bil samtidig med at være let kørt, fleksibel og adræt.

Alt i bilen er logisk lagt ud og utroligt nemt at gå til. Renault har fået opdateret deres infotainment system og det fungerer super godt. En lækker detalje, som datter synes utroligt godt om, at man kan skifte farven på ambientebelysningen og min datter er selvfølgelig mest til den lyserøde farve.
Så uanset om man er en familie på fire, sig selv eller farmor og farfar så passer den nye Captur perfekt. Den er lige så praktisk som en hver anden mindre familiebil skal være.

Renault Captur indvendig
Renault Captur 2020 familiebil

Men… En bil skal være mere end blot praktisk

I vores familie går vi op i biler og en bil skal være mere end blot være praktisk. For os skal en bil være flot, spændende, velkørende, sjov og så skal den også være lidt sej.

Efter vores mening (mig og min 8-årige søn) skal en lille SUV være en bil som kan ”snyde” os lidt ved første øjekast.

Lad mig uddybe dette:

For os er en mini SUV en bil som ser lidt rå og dominerende ud når man ser den på vejen. Den må altså godt se større ud end den i virkeligheden er. Capturen gør dette helt perfekt, når man ser den komme kørende, tror man det er en stor SUV, dette bliver især forstærket om aftenen med Capturens smukke og meget let genkendelige LED for- og baglygter.

Vi mener ikke at en mini SUV skal være stor, for så ryger det praktiske og adrætte når du kører i byerne. Men den skal udstråle noget stort, elegant, praktisk og dyrt. Renault Captur gør alt dette, uden at være dyr. Faktisk får man utroligt meget bil for pengene. 

Efter vores families mening, kan Capturen noget som ingen anden bil i denne prisklasse kan, ja faktisk så mener vi at den er en stor udfordrer til bilerne på mellem SUV markedet som er i en noget højere prisklasse.

Vil du se mere om Renault Captur 2020 ?

Find teknisk beskrivelse, priser, udstyr og meget mere her

Det synes vores kunder