13.10.2020

Produktion af den fuldelektriske Volvo XC40 Recharge er startet

Stor efterspørgsel på XC40 Recharge

Den første i rækken af fuldelektriske biler fra Volvo er XC40 Recharge. Med dagens produktionsstart markerer Volvo derfor en stor milepæl for Volvos ambition om, at reducere det samlede CO2 aftryk pr. bil med hele 40 % inden 2025. Volvo Cars forventer ligeledes at 50 % af det globale salg vil være fuldelektriske biler, mens resten vil være hybridbiler.

Efterspørgslen er stor

Det begrænsede antal fuldelektriske XC40 Recharge er allerede solgt i Europa. Dette grundet den enorme efterspørgsel fra de europæiske kunder. I Europa er de første biler allerede planlagt til at blive leveret senere på måneden. I andet halvår af 2021 vil ordrebøgerne åbne i Danmark.

”I dag er en vigtig dag for Volvo Cars og for alle ansatte her i Ghent,” udtaler Javier Varela, chef for den globale industrielle drift og kvalitet hos Volvo Cars. ”Da vi fortsætter med at elektrificere vores line-up, er Ghent-anlægget banebrydende for vores globale produktionsnetværk.”

XC40 er Volvos bedst sælgende SUV og med Recharge efter, gør det den til en fuldelektrisk version. Volvo XC40 Recharge er baseret på Compact Modular Architecture (CMA), en avanceret køretøjsplatform, der er udviklet inden for Geely-gruppen.

Volvo XC40 Recharge har firehjulstræk og samtidig en rækkevidde på over 400 km (WLTP, Worldwide Harmonized Light Vehicles Test Procedure) med en enkelt opladning og et output på 408 hk. På blot 40 min. kan batteriet med en hurtiglader oplades til 80 procent af dets kapacitet.

LÆS MERE OM XC40 RECHARGE LÆS HELE NYHEDEN

Det syntes vores kunder