Mulighed for hjemmelevering

+500 biler på lager

Fremragende på Trustpilot 4,3 ud af 5

14 dages fuld returret v. køb online

Dato:

04.02.2020

Emne:

Mazda Motor Corporation fylder 100 år

Den 30. januar fejrede Mazda sit 100-års jubilæum med en ceremoni i hovedkvarteret i Hiroshima.

100 år med udfordringer og store tekniske fremskridt

Den 30. januar fejrede Mazda sit 100-års jubilæum med en ceremoni i hovedkvarteret i Hiroshima. Ceremonien var startskuddet for et år med en lang række arrangementer, der skal være med til at føre tankerne tilbage til 100 år, med de udfordringer og store tekniske fremskridt, som Mazda har været en del af.

I 1920 i Hiroshima begyndte Mazdas historie, da grundlæggeren Jujiro Matsuda, overtog Toyo Cork Kogyo Co., Ltd, som fremstillede kork kommercielt. Han besluttede sig for at ændre retningen og begyndte at producere værktøj til maskiner og sidenhen også biler. Det første motoriserede køretøj blev lanceret i 1931, et trehjulet køretøj med lad, som i 1938 blev udstyret med en 4-trins manuel gearkasse. Allerede et par måneder efter atombombningen af Hiroshima genoptog Mazda-fabrikken produktionen.

Mazda R360 blev den første personbil, som blev lanceret i 1960. Året efter indgik Mazda en aftale med bilproducenten NSU om licensproduktion af wankelmotoren. Den første model med wankelmotor, Cosmo Sport, blev en milepæl for Mazda for dens teknik og design. Mazdas ingeniører gjorde det som ingen troede var muligt, nemlig at producere og sælge wankelmotoren i stor skala.

Det sammenlagte salg af Mazda med wankelmotor oversteg to millioner og det lykkedes samtidig at vinde Le Mans i 1991, med den specielle motorkonstruktion. Drivlinen viste sig at være afsæt for en bilrække med en stor dosis køreglæde.

Køreglæden blev hurtigt en central del af Mazdas biludvikling, og i 1989 kom den ultimative kærlighedserklæring til køreglæde, nemlig Mazda MX-5. Mazda gik endnu engang mod strømmen og lancerede denne topersoners bil, på et tidspunkt hvor denne type bil var på vej til at forsvinde fra markedet. I dag er Mazda MX-5 ikke bare verdens mest solgte topersoners åbne sportsvogn, men med over 1 million solgte eksemplarer er den også Mazdas mest ikoniske model.

De kommende 100 år

Mazda har i dag et stort udvalg af modeller og senere i år lanceres en helt nyudviklet elbil, nemlig Mazda MX-30, der er Mazdas første fuldelektriske bil. Mazdas øverste chef, Akira Marumoto, udtaler i forbindelse med jubilæet: "Vi ser frem mod de kommende 100 år og vil blive ved med at udfordre os selv for at skabe unikke produkter, teknologier og oplevelser, som vores kunder elsker”.

Læs mere her