Mulighed for hjemmelevering

+500 biler på lager

Fremragende på Trustpilot 4,3 ud af 5

14 dages fuld returret v. køb online

Dato:

02.04.2020

Emne:

Nye biler

Mazda CX-30 og MX-30 vinder Red Dot designpris

Den anerkendte designpris Red Dot Design Awards blev for nylig uddelt til Mazda CX-30 og den elektriske Mazda MX-30.

Mazda CX-30 og MX-30 vinder Red Dot designpris

Den anerkendte designpris Red Dot Design Awards blev for nylig uddelt til Mazda CX-30 og den elektriske Mazda MX-30. Red Dot priserne gives til produktdesign, som anses for at være nyskabende og visionært.

Mazda har en velkendt designfilosofi, kaldet ”KODO – Soul of Motion”, som de to Mazda modeller er skabt ud fra. Designudtrykket har sine rødder i Japansk æstetik. De to biler har alligevel hver sin unikke fremtoning. Brændsel udgaven CX-30 er let at genkende som en Mazda, og har et tydeligt slægtskab med Mazda 3 og de andre Mazda modeller. Imens har den elektriske udgave en mere udfordrende og moderne fortolkning af kodo designet.

En international fagjury bestående af mere end 40 eksperter har sammen fundet vinderne af årets Red Dot-priser. ”Prisvinderne har begejstret juryen ikke bare på grund af deres æstetiske kvaliteter men også deres funktionalitet. Med deres design sætter de nye standarder for deres respektive brancher”, udtaler Peter Zec, grundlægger af og direktør for Red Dot. 

Red Dot Design Awards er tidligere gået til Mazda for deres Kodo designfilosofi. Sidst var det Mazda 3 i 2019, MX-5 RF i 2017, MX-5 roadster, CX-3 og Mazda2 i 2015, den tidligere generation Mazda3 i 2014 samt Mazda6 i 2013.

Siden 1955 er Red Dot design priserne blevet uddelt, som er en af verdens største designpriser. Hele 49 forskellige produktkategorier bliver uddelt hvoraf biler har flere uddelinger.

I tiden efter har de prisvindende produkter ret til at benytte det prestigefyldte ”Red Dot” symbol, der er et internationalt kvalitetsstempel for godt design.

Mazda CX-30 har været på det danske marked siden september 2019, mens Mazda MX-30 forventes introduceret i september 2020.

Læs mere her