12.08.2020

Krystalklar og prisbelønnet designerlyd til Mustang Mach-E

Mustang Mach-E får lydanlæg fra B&O

PRESSEMEDDELELSE FRA FORD

Det nye prisbelønnede lydanlæg fra B&O i Mustang Mach-E, er dannet ud fra udgangspunkt i to ting. Nemlig en voksende interesse fra forbrugeren om premiumlyd og et mere brugervenligt interiørdesign.

For første gang nogensinde vil lydanlægget fylde en tredjedel af instrumentpanelet. Her er højtalerne indbygget som en integreret lydbjælke i den øverste del af panelet. Det giver både et stilsikkert design og en fremragende lydkvalitet til samtlige passagerer i bilen. Det flotte design har allerede vundet prisen iF Design Award 2020.

God lyd øger køreglæden.
”Det kan have en positiv indflydelse på humøret at lytte til musik. Og et lydanlæg i topkvalitet betyder, at man får en bedre køretur. Studier viser også, at god lyd kan hjælpe bilister med at fokusere bedre – specielt på længere og mere monotone strækninger,” udtaler Amko Leenarts, Design Director hos Ford Europa.

En omfattende undersøgelse viser at forbrugeren går mere og mere op i god lyd. Denne faktor er med til at være udgangspunkt for Fords designfilosofi, som har store fokus på kundens ønsker og behov. Grundtanken fra Ford er at bilens kabine skal være et sted, som man har lyst til at opholde sig i, i længere tid ad gangen.

”Lyd er jo en grundlæggende del af livet, og derfor er det også en grundlæggende del af vores design, uanset om det drejer sig om den korte tur til arbejdet eller den helt store musikalske oplevelse,” forklarer Leenarts.

SE BILEN HER

En krystalklar lyd med ekstern subwoofer
Kabinens design er med til at udnytte en kraftigere bas fra den eksterne subwoofer. Subwooferen vejer kun halvdelen af en almindelig subwoofer og fylder 80% mindre, men designet hjælper til at udnytte den, så lyden føles som en normal størrelse. Den mindre vægt på subwooferen er en blandt mange tiltag på vægtbesparelsen, som gør at Mustang Mach-E har en lang rækkevidde på op til 600 km (WLTP).

Lydsystemet er specialtilpasset til Mustang Mach-E. Når Mach-E er en elbil, støjer den væsentligt mindre end biler med forbrændingsmotor, derfor kan visse lyde godt være mærkbare i kabinen. Dette akustiske aspekt har lydingeniørerne fra Harman arbejdet specifikt ud fra ved finindstilling af B&O-anlægget.

Denne finjustering af lyden betyder også, at tale fra f.eks. telefonopkald og lydbøger fremstår ekstra klar. Ford Mustang Mach-E har i modsætning til mange konkurrenter en integreret app til podcasts.

Løbende trådløse opdateringer
Ford har derudover udstyret Mustang Mach-E med mulighed for trådløse opdateringer, som løbende kan forbedre elbilens styresystemer og optimere elementer som stemmegenkendelse og førerassistanceteknologier.

Trådløse opdateringer kommer løbende
Mustang Mach-E er udstyret med mulighed for trådløse opdateringer. Opdateringerne kan løbende forbedre elbilens styresystemer og optimere elementer som førerassistanceteknologier og stemmegenkendelse.

Mustang Mach-E er en af frontløberne for Ford omfattende elektrificering af alle modellerne. Inden udgangen af 2021 har Ford lanceret 18 elektrificerede bilmodeller i Europa.

Det synes vores kunder