Mulighed for hjemmelevering

+500 biler på lager

Fremragende på Trustpilot 4,3 ud af 5

14 dages fuld returret v. køb online

Dato:

12.05.2020

Emne:

Hold din bil ren og smittefri – Sådan gør du

COVID-19 har for alvor vendt op og ned på samfundet verden over. I den forbindelse er vi bl.a. blevet mere opmærksomme på berøringsflader i dagligdagen.

Sådan gør du

COVID-19 har for alvor vendt op og ned på samfundet verden over. I den forbindelse er vi bl.a. blevet mere opmærksomme på berøringsflader i dagligdagen. Med god hygiejne kan smittespredningen mindskes betydeligt. I følgende forklarer dr. Jenny Dodman, Fords engelske Chief Medical Officer, hvordan man bedst holder sin bil ren og smittefri.

Bakterier kan komme i mange former og dette er værd at bemærke. Det er kun en potentielt lille andel som er skadelige for os og vi er omringet af mikroorganismer hele tiden.

Hvis en person er smittet med COVID-19 og hoster eller nyser, vil den smittede udsende mikroskopiske dråber, som indeholder virussen. Når de mikroskopiske dråber rammer en overflade og en rask person derefter rører overfladen med hænderne og derefter rører sig i ansigtet, så kan virussen inficere kroppen gennem øjnene, munden eller næsen.

Det er derfor afgørende at vaske sine hænder ofte med enten varmt vand og sæbe eller håndsprit med minimum 70% alkohol.

Når en overflade er forurenet med smitten, vil smitterisikoen falde over tid. Man ved endnu ikke hvor længe virussen præcist kan overleve på overflader, men undersøgelser vise, at risikoen oftest er markant reduceret efter 72 timer.Når man gør sin bil ren, anbefaler man ikke at bruge produkter med blegemiddel eller brintoverilte. Man skal også undgå ammoniakbaserede produkter, da de kan beskadige specialbelægninger på vinduesoverflader som fx antiblændende overflader og overflader, der er fingertryksafvisende.

Sundhedsmyndigheder oplyser, at de almindelige rengøringsmidler til husholdningen er effektive nok mod COVID-19, og det er de også ved bilvask. På de overflader som oftest bliver berørt, skal man særligt være opmærksom. De berøringsoverflader tæller blandt andet rat, ratknapper, håndbremse, ind- og udvendige dørhåndtag, gearstang, touchskærme og knapper i instrumentpanelet, armlæn, sædejusteringsknapper og sikkerhedsseler.

Også udendørs overflader, som fx viskerblade, skal man være påpasselig med.

Påpasselighed kræves også over for selve bilvasken. Her skal man overveje om der er bedst at vaske bilen i hånden, eller om man vil køre den i vaskehallen.

De forurenede overflader på bilen vil man komme i tættere kontakt med når man vasker den i hånden. Men omvendt er man også i kontakt med berøringsflader som kortautomater, når man kører bilen i vaskehallen.

Ved den enkelte vaskesituation er det vigtigt at udvise omhu, og huske at engangshandsker også kan forurenes. Man må derfor heller ikke røre sig i ansigtet med dem.

Hvis man deler bil med familie, kolleger eller venner, er det vigtigt at holde bilen desinficeret med afspritning af dens berøringsflader både inden og efter brug.

I den forbindelse kan man trygt besøge landets danske Ford-forhandlere, som alle har indført kontaktløs service for at mindske smittespredningen.

Den kontakteløse service omfatter:

  • Fords medarbejdere giver ikke længere hånd. Til gengæld byder vi som altid velkommen med et smil.

  • Der tilbydes fri afbenyttelse af håndsprit.

  • Ford er opmærksomme på antallet af gæster hos hver enkelt forhandler og holder en vis afstand i det fysiske rum – både mellem kolleger og kunder.

  • Kunder kan aflevere deres bilnøgle i Ford-forhandlerens nøgleboks, så fysisk kontakt undgås.

  • Ford tilbyder at aflevere kunders bilnøgler uden nogen form for fysisk kontakt – sammen med eventuel faktura og dokumentation for udført service eller reparation.

  • Hvis man som kunde har en bil til service, sender Ford-forhandleren et gratis Video check. Så man kan følge nøjagtigt med i bilens udbedring.

  • Alle Fords medarbejdere, som er i berøring med kundebiler og klargøring af prøvetursbiler, bruger engangshandsker.

  • Kunde- og prøvetursbiler afsprittes omhyggeligt på alle berøringsflader inden overlevering, herunder bilnøgle, rat, gearknop, håndbremse, ind- og udvendige dørhåndtag, trykskærme samt andre knapper omkring førerpladsen.

  • Der tilbydes udendørs udlevering af biler – både efter service og til prøveture.

Læs mere her