09.04.2021

Google infotainment system introduceres i Volvo modeller

Samarbejde med Google

Med Volvo Cars udrulning af sit nye Android Automotive-infotainment system med Google, bliver det nu integreret i XC60, S90, V90 og V90 Cross Country-modellerne. Dette sker som en del af en større opdatering af modelprogrammet ved modelårsskiftet (modelår 22).

Hele systemet giver brugerne adgang til integrerede Google-apps og -tjenester – som f.eks. Google Maps, Google Assistant og Google Play Store. Volvo Car Group er dermed den første virksomhed, der går direkte sammen med Google for at skabe et integreret infotainment system baseret på Android, hvor tjenester og applikationer fra Google er integreret i bilen. Den fuldelelektriske XC40 Recharge Twin er den første Volvo-model, der bliver leveret med systemet.

En digital servicepakke

Kunderne skal have den samme oplevelse de er vant til fra deres mobiltelefoner, og for at give det, introducerer Volvo Cars nu en digital servicepakke, der vil være tilgængelig for alle Volvo-biler udstyret med det Android-baserede infotainmentsystem. Med pakken giver det de digitale tjenester adgang til udvalgte apps og tjenester fra Google*, Volvo On Call-appen, trådløs mobiloplader (Qi) samt alle de data, der kræves for at køre tjenesterne **.

Apps og tjenester fra Google forbedrer funktionaliteten i det Android-baserede system ved at yde håndfri hjælp fra Google Assistant, klassens bedste navigation med Google Maps og et bredt udvalg af apps fra Google Play. Med Google Assistant introduceres stemmestyring på dansk, som gør det langt mere sikkert at styre forskellige funktioner, samtidig med at føreren har fuld fokus på trafikken. Med stemmen kan man f.eks. regulere temperaturen, indstille en destination, afspille musik og podcasts og sende beskeder med begge hænder på rattet.

 

Udover det nye infotainment system opdateres de nævnte modeller også med Volvos nyeste ADAS (Advanced Driver Assistance Systems), et moderne og skalerbart aktivt sikkerhedssystem bestående af et antal radarenheder, kameraer og ultralydssensorer.
Andre opdateringer til modelprogrammet inkluderer nye farver og indtræk samt muligheden for at vælge et læderfrit interiør i alle 60'er modellerne. Læderfrit interiør kan også vælges til den fuldelektriske XC40 Recharge Twin.

En forenklet købsproces

Den 2. marts meddelte Volvo Cars, at virksomheden sigter mod at blive et rent elbilselskab inden udgangen af 2030, og at den i de kommende år vil lancere en helt ny modelserie af elbiler, der udelukkende kan bestilles online. Den fuldelektriske XC40 Recharge Twin kan allerede nu bestilles online på volvocars.dk, som i samme omgang har fået et opdateret design for at kunne tilbyde kunderne en forenklet købsproces. Volvo Cars tilbyder kunderne et attraktivt udvalg af forudkonfigurerede varianter med det formål at minimere kompleksiteten for kunderne og forkorte leveringstiderne.

* Funktionerne og tjenesterne i pakken med digitale tjenester varierer afhængigt af markedet, og lokale forskelle kan forekomme.
** Lokale forskelle kan forekomme. For mere information, klik på linket ovenfor.
Google, Android, Google og andre varemærker tilhører Google LLC.

SE VOLVO MODELLER

Det syntes vores kunder