25.06.2018

Tips til kør-selv-ferien

Skal i selv køre på ferie, så læs med her og få gode råd.

Gode råd til kør-selv-ferien

Få alle de gode råd inden i kører afsted på ferie

1. Pak bagagen rigtig
Pak bilen efter vægt, det er lettere end du tror. Placer den tunge bagage lavt og længst fremme i bagagerummet. Brug kun tagboksen eller bagageboks til lette ting. Har du et stort åbent bagagerum som man kender det i populære stationcars og SUV modeller, er det en god ide at anvende et bagagenet eller gitter til at skærme af mon kabinen. herved undgår du at få bagage mellem ørerne ved hårde opbremsninger. Det er i øvrigt en god idé altid at pakke en ekstranøgle til bilen.

Hos Autohuset Vestergaard har vi et stort udvalg i transportudstyr, til netop din bil.

2. Motorstop på stærkt trafikerede veje
Få alle passagerer ud af bilen og om bag autoværnet. Påkørselsulykker er hyppige og har som regel voldsomme konsekvenser. I flere lande er der desuden lovkrav om brug af sikkerhedsvest, hvis du befinder dig i vejkanten. Der bør derfor være veste til alle passager i bilen.

3. Planlæg hyppige pauser
Det er især vigtigt med pauser, når der er børn med i bilen. Det er også vigtigt at få rørt sig og ikke mindst at få drukket rigeligt med væske. Husk at små, men hyppige måltider er bedre end ét stort.

4. Indret dig til langtur
Indretning i bilen er vigtig for at få en behagelig køretur. Væske og lidt godt til den lille sult er rart at have inden for rækkevidde. Hvis bilen ikke er udstyret med en indbygget køleboks, eksempelvis i handskerummet, er det lækkert med en køleboks til de varme sommerdage. I de fleste biler er der mulighed for at koble køleboks til 12v stikket, både i kabinen og i bagagerummet.

 

5. Opdater din GPS inden du kører
For at finde vej til feriemålet, er det hensigtsmæssigt at have GPS i bilen. Du skal huske at have opdaterede kort hertil, da vejnettet i Europa hele tiden bliver forbedret. Er kortet i din GPS ikke opdateret, vil det ofte betyde at du må klare dig uden når du møder en nyanlagt vejstrækning, hvilket er ærgerligt når bilen nu har GPS installeret.

Du kan få opdateret bilens GPS hos os fra kr. 199,-

Download aktivitetshæfte