15.07.2021

Ford starter forsøg med "selvkørende" varebiler

"Selvkørende" varebiler skal testes af

Samtidig med at Ford undersøger, hvordan førerløse varebiler skal blive en realitet, vil de også teste reaktionerne hos de andre trafikanter, på de førerløse biler. Varebilerne skal testet i Storbritannien i to uger. 

Varebilen der skal køre rundt i gaderne og simulere en førerløs bil, er en specialdesignet Transit T2. Den vil have iøjnefaldende sensorer monteret og se førerløs ud. Bilen vil dog ikke reelt være førerløs, men det vil se sådan ud med specialdesignede tonede forruder. Dette skal give de nødvendige erfaringer fra forsøget. 

Ford satser sort på selvkørende biler

Ford har de seneste 6 år været førende indenfor varebiler i Europa og har i samarbejde med kurerfirmaet nu fået øjnene op for de nye muligheder med selvkørende varebiler. 

Ingen pakkelevering uden chauffør

Chaufføren ved pakkeleveringer har mange roller og skal bl.a. levere pakker fra et sted til en andet, pakke varebilen og stå for personlige leveringer af pakker direkte til kundernes dør. 

I forsøget vil et bud overtage alle disse roller. Han skal til fods og ved hjælp af en app tilkalde varebilen til hans eller hendes position og efterfølgende lås sig ind i lastrummet ved hjælp af telefonen. 

Bilen vil have skærme og stemmestyring til at hjælpe buddet med de pakker de skal levere det sidste stykke til fods. 

Forsøget skal hjælpe med at forstå potentialet for selvkørende biler og en eventuel rolle ved pakkelevering på langs sigt.