29.03.2021

Ford lancerer ny hybridmotor og øger produktionen til batteripakker

Øget fokus på hybrid

Fra slutningen af 2022 vil Ford producere nye 2,5-liters Duratec hybridmotor på fabrikken i Valencia i Spanien. De vil tilmed øge hele produktionskapaciteten for batteripakker på samme fabrik. Der sker i den forbindelse også ændringer i sortimentet af personbiler.

I slutningen af 2022 starter produktionen af den 2,5-liters Duratec hybridmotor. Motoren bruges i Kuga Plug-in som produceres i Valencia og i Kuga, Galaxy og S-MAX Hybrid fuld hybrid-modeller. 2,5-liters Atkinson-hybridmotoren er den første af sin art, der produceres af Ford i Europa.
Med det nye tiltag viser det hvor vigtigt genopladelige hybrider og hybrider er for Fords nuværende og fremtidige produktportefølje i Europa. 2,5-liters Duratec-hybridmotoren fremstilles i øjeblikket på Fords fabrik i Mexico.

Ud over den nye motor, fremstiller fabrikken i Valencia fortsat de meget efterspurgte 2,0- og 2,3-liters EcoBoost-benzinmotorer.

Ford har også lavet en yderligere investering på € 5,2 millioner for dermed at øge kapaciteten for produktion af batteripakker i Valencia. I januar 2020 meddelte virksomheden, at de ville investere 24 millioner euro i aktiviteterne i Valencia. Nu forhøjes kapaciteten for at imødekomme efterspørgslen af nuværende og fremtidige elektrificerede biler.

Ændring i efterspørgslen

Forbrugerne i Europa har ændret præferencer. I 2020 var svimlende 39 procent af de Ford biler, der blev solgt SUV'er eller crossover-modeller - en stigning på otte procent fra 2019. Kunderne har fået større tillid til elektriske teknologier, og Kuga plug-in hybrid tegner sig for eksempel allerede for over 50 procent af Kuga's samlede salg.

Efterspørgslen efter SUV'er og crossover-modeller vil fortsætte med at vokse, hvorfor Ford har besluttet at stoppe produktionen af Mondeo med udgangen af marts 2022. I Valencia vil man fortsat producere Ford Galaxy og Ford S-MAX modeller, som for nylig er lancerede i hybridvarianter.

Mondeo blev lanceret i 1993 og er Fords første "globale" bilmodel, der erstattede flere forskellige bilmodeller rundt om i verden. I Europa erstattede Mondeo Sierra. Cirka fem millioner Mondeos er solgt siden lanceringen.

Ford udvikler kontinuerligt personbils-sortimentet og styrker sin position inden for SUV og crossover ved at tilbyde bilmodeller som Kuga, Puma og Explorer. Nye modeller kommer til Europa, hvoraf den ene er den netop lancerede fuld-elektriske Mustang Mach-E. Senere på året udvides det europæiske sortiment med Mustang Mach-E GT. Derudover vil Fords første fuldt elektriske volumenmodel blive lanceret i 2023.

Det syntes vores kunder