Mulighed for hjemmelevering

+500 biler på lager

Fremragende på Trustpilot 4,4 ud af 5

14 dages fuld returret v. køb online

Dato:

14.03.2022

Emne:

Nye biler

Ford lancerer ni elbiler inden udgangen af 2024

Ford vil inden udgangen af 2024 lancere hele syv nye elbiler på det europæiske marked. Der bliver sat strøm til velkendte modeller som Ford Puma og Transit Custom, men derudover er der også helt nye biler på vej til Fords populære modelprogram.

Ford går all in på den elektriske fremtid

Ford vil inden udgangen af 2024 lancere hele syv nye elbiler på det europæiske marked. Der bliver sat strøm til velkendte modeller som Ford Puma og Transit Custom, men derudover er der også helt nye biler på vej til Fords populære modelprogram.

En ny mellemstor crossover med en elektrisk rækkevidde på op til 500 km er for eksempel blandt nyhederne, der blev præsenteret af Ford Europa her til formiddag. Fords kunder vil kunne vælge mellem syv nye elbiler udover den elektriske Ford Mustang Mach-E og længeventede Ford E-Transit.

Vil øge den europæiske elbilproduktion markant

Fords nye elektriske personbiler vil blive produceret på Ford Cologne Electrification Center i Tyskland. Den nye 5-personers mellemstore crossover vil allerede blive afsløret senere i år, mens produktionen begynder i 2023. Den mellemstore crossover vil blive efterfulgt af en sporty fuldelektrisk crossover, der produceres i 2024.

For at imødekommende den store produktion af de nye elmodeller vil produktionen i Köln over en seks- årig periode øges til 1,2 millioner biler. Dette omfatter også investeringer i en ny fabrik til installation af batterier, som efter planen åbner i 2024.

Derudover vil Fords bedst sælgende personbil i Europa, den kompakte crossover Ford Puma, være tilgængelig i en fuldelektrisk udgave fra 2024. Denne model vil blive produceret i Craiova, Rumænien.

Kæmpe batterifabrik i Europa

Ford annoncerede også i dag, at de arbejder på et nyt brancheførende joint venture-selskab i Tyrkiet. Det bliver efter planen en af de største fabrikker til produktion af batterier til elbiler i hele Europa.

Den storstilede elbilinvestering er en del af Fords globale plan om at reducere CO2-udledningen markant med et konkret mål om, at Fords fabrikker, distribution og leverandører skal være CO2-neutrale i 2035.

- Det er glædeligt at se den hastige forandring, der sker i Europa. Det udfordrer hele bilindustrien til at udvikle bedre, mere miljøvenlige og mere teknologisk avancerede biler. Ford investerer alt og handler hurtigt for at imødekomme efterspørgslen i Europa og resten af verden, siger topchef for Ford Motor Company, Jim Farley.

Læs hele nyheden