14.09.2020

Ford GT i Daytona-specialudgave

Daytona-specialudgave til Ford GT

PRESSEMEDDELELSE FRA FORD

Den seneste Le Mans vindende bil fra Ford bliver taget til helt nye højder i 2021. Det sker med specialudgaven Ford GT Heritage Edition, som er inspireret af den originale Ford GT, som vandt Daytonas 24-timers løb i 1966. Ligeledes fås Studio Collection-pakke, som gør det muligt at personliggøre superbilen mere end nogensinde.

”Med Heritage Edition dykker vores Ford Performance-specialister endnu længere ned i Ford GT’s racerhistorik. Det er en limited edition-model, der designmæssigt hædrer 55-årsjubilæet for Ford GT’s sejr ved Daytonas 24-timers løb, der skulle vise sig at blive afgørende for vores sejr i Le Mans senere samme år. Derudover introducerer vi også Ford GT Studio Collection: En pakke med valgbare grafiske elementer til de ejere, der fx ønsker at fremhæve Ford GT’s kulfiber og kølere – funktionelle detaljer, der har været afgørende for dens Le Mans-sejre,” udtaler Mike Serverson, programmanager for Ford GT.

Den første Daytona-specialmodel til Ford GT
Denne Daytona-inspirerede udgave til Ford GT er den seneste udgave af superbilens Heritage Edition-modeller. Det er samtidig også den første i rækken, som tipper med hatten til den originale Ford GT. Det var netop denne Ford GT, som vandt Daytona 24 Hour Continental-løbet i 1966.

Med lakeringen på Ford GT er Heritage Editionen den første af sin slags, som har en lakering der hædrer et andet løb end Le Mans.

“Fords racerkørere Ken Miles og Lloyd Ruby førte an i næsten samtlige omgange af det døgnlange racerløb og udkonkurrerede resten af feltet med 48 km. Sejren blev et vendepunkt for Fords ambitioner med Ford GT og markerede samtidig første gang, at nogen truede Ferraris dominans i racersporten,” forklarer Severson.

Når den nye Ford GT Heritage Edition lander i 2021, har den et design der er inspireret af det markante look fra originalmodellen Ford GT40 MK II i 1966 i Daytona-løbet. Med farverne som hvid, sort og rød, går farverne dermed igen i den nye Heritage Edition.

Ny Studio Collection-pakke
I samme omgang løfter Ford også sløret for Ford GT Studio Collection. Studio Collection gør at man kan vælge en masse grafiske elementer, og dermed mulighed for at gøre Ford GT mere personlig. Dertil kan der også vælges ændring af bilens mere markante designelementer, som f.eks. bilens kølere, som er afgørende for at Ford GT kan levere de 660 hk, under de mest ekstreme køreforhold.

Det synes vores kunder