11.05.2021

Ford bygger globalt batteriforskningscenter

Ford samler al deres ekspertise

Det nye batteriforskningscenter har navnet Ford Ion Park og skal være med til at udvikle og producere endnu bedre batterier i fremtiden. 

Ford Ion Park bliver bygget til næste år i Michigan og skal bl.a. samle al ekspertise inden for batteriteknologi, forskning, planlægning, indkøb, produktion, kvalitet og finansiering. Derudover forventes det også, at etableringen af centeret skal være med til, at øge udviklingen og produktionen af battericeller og batterier, således det kommer til at fungere endnu mere effektiv end i dag. 

Forskning i verdensklasse

Med Ford Ion Park skaber Ford et forskningscenter af batterier i verdensklasse. Holdet bag, er allerede nu i gang med det arbejde, som skal gøre at centeret bliver specialister i udvikling, test og produktion af battericeller. 

Det helt klare mål er, at kunne opskalere banebrydende teknologi med nye materialer inden for batterier. 

Populære elektriske modeller 

I Nordamerika forventes det, at den nye fuldelektriske Ford Transit, kommer til at være en lige så stor salgssucces, som Mustang Mach-E har været.

I Europa skal 100% af Fords personbiler i midten af år 2026 kunne tilbydes som fuld elektriske eller ladbare hybridmodeller. Og allerede i 2023 forventer Ford, at alle solgte personbiler, skal være 100% elektriske. 

Ford tilbyder allerede nu en række forskellige el- og hybridbiler:
SE FORD MODELLER