04.03.2022

David Schackinger Boesen glæder sig til DM i Skills

Når passion bliver til ekspertise

DAVID ER KLAR TIL DM I SKILLS!

David Schackinger Boesen er personvognsmekaniker i vores Vejle afdeling. Helt fra barnsben har han vidst, at han skulle arbejde med mekanik og elektronik. David har allerede et svendebrev som maskinsnedker, men det var først, da han startede på personvognmekanikeruddannelsen, at han for alvor fandt sig til rette. Nu har han kvalificeret sig til DM i Skills og ser frem til at skulle dyste ’med de tunge drenge’ i branchen i Høng den 28-30 april 2022.

Hvad laver en personvognsmekaniker?
"Jeg er mekaniker med speciale i diagnoseteknik. Det er styring og kontrol af de elektriske komponenter, der sidder i en bil. Jeg lægger vægt på motorstyring, kontrolmoduler – altså alt det elektriske".

Hvorfor tror du, at du er blevet så god til dit fag, at du har kvalificeret dig til DM i Skills?
"Jeg har altid godt kunne lide at skrue i biler. Da jeg begyndte på det for alvor, var jeg dog under uddannelse til maskinsnedker. Men jeg følte ikke rigtig for faget. Jeg kiggede altid over til mekanikerne med misundelse. Men jeg var så langt i mit uddannelsesforløb på daværende tidspunkt, at jeg valgte at færdiggøre det. Da jeg var færdigudlært, var jeg stadig ret ung, så jeg besluttede mig for at give personvognmekanikeruddannelsen et forsøg. Nu laver jeg ikke andet end biler. Jeg har mit eget værksted ved siden af arbejde og skole, som jeg går og skruer i. Det er det jeg lever og ånder for".

Hvordan forbereder du dig til DM?
"Jeg forsøger selvfølgelig at få skruet og få diagnosticeret så meget som muligt, både på skolen, i virksomheden og i mit værksted. Jeg kender også en af de andre Skills-deltagere fra lastvognsmekanikerområdet, som jeg også går og arbejder med i min fritid. Vi nørder på den fede måde. Vi står gerne i værkstedet til klokken 3 om natten, mens de andre er i byen".

Vil du anbefale andre unge at tage uddannelsen?
"Selvfølgelig vil jeg det. Mekanikerfaget er dog blevet mere bogligt, så det skal man selvfølgelig være gearet til. Det er ikke bare at stå med en svensknøgle i hånden. Du skal have styr på elektronik. Men det kan du lære. Vi skal have nogle flere unge ind".

Hvad skal publikum særligt glæde sig til?
"De skal glæde sig til at opleve nogle utroligt kompetente mekanikere, der kommer og viser, hvad de dur til. Der bliver kamp til stregen".

Hvad siger virksomheder og familie til at du skal deltage?
"De er stolte - men ikke overraskede. Jeg er dygtig, siger de. Men én ting er at få at vide, at man er dygtig, en anden ting er at kvalificere sig til DM. Selvom ens mor altid har sagt, at man er god til at synge, er det ikke nødvendigvis rigtigt. Men nu har jeg bevist, at jeg er dygtig, og jeg glæder mig til at dyste mod de tunge drenge til DM".

LÆS HELE ARTIKLEN HER
Stort tillykke med kvalifikationen. Servicechef hos Autohuset Vestergaard i Vejle, Bendt Simonsen, og lærling David Schackinger Boesen

Stort tillykke med kvalifikationen. Servicechef hos Autohuset Vestergaard i Vejle, Bendt Simonsen, og lærling David Schackinger Boesen

Det syntes vores kunder