16.10.2020

Dacia Spring Electric - en baby Duster

Dacia lancerer ny elbil

Dacia Spring Electric er Dacias bud på en helt ny elbil. En elbil, der opfylder alle behov, der må være i det størrelse bilsegment. Den er ikke ret stor, men rummer alligevel en hel del. 

> Bilen er 3,73 m. lang, 1,62 m. bred og 1,51 m. høj
Den rummer altså fire voksne OG har derudover 300 liter i bagagerummet. Overvej lige, hvor mange liter mælk du kan have med der! 

Hvor langt kan den så køre, tænker du?

> 295 kilometer rækkevidde ved bykørsel og 225 km ved blandet kørsel (regnet med WLTP). Så tænker du måske, "Jamen, hvor tit skal jeg så lade den?" Svaret er, at de færreste vil have brug for, at lade den mere et par gange om ugen! 

Motoren er på 44hk. Jeps, det lyder ikke af meget - det er vi enige i. MEN, den har et drejningsmoment på 125 NM, og det betyder, at den vil føles som en 0,9 TCe 90hk motor, som vi blandt andet kender fra Renault Clio eller nuværende Dacia Sandero. Og når ja, så er batteriet på 26,8 kWh. 

Hvor stærkt kan den så køre?
Ganske enkelt, den kan køre 125 km/t. Og det er jo mere end rigeligt til de danske bjergstigninger, eller mangel på samme. 

SE DACIA SPRING HOLD MIG OPDATERET
Dacia elbil
Det lyder jo alt sammen meget lækkert, men vi stopper ikke her. Det bliver faktisk kun bedre endnu!

For på trods af, at det er en lille bil, så er der på ingen måde sparet på udstyret. 

  • Seks airbags
  • 7 tommer digitalt display
  • Voice recognition
  • Automatisk nødbremsesystem
  • Apple Carplay

... det er blot noget at det udstyr, som tæller i den nye elbil. 

Er den så også så moderne, at der findes en app til den?

Ja, det er lige præcis det, der er tilfældet! Og her har du mulighed for, at styre opladning og nedkøling af bilen. Ja, du kan bare i det hele taget være koblet til din elbil, selvom du ikke er lige ved siden af den. Smart, ikke?

Dacia elbil
Den nye Dacia elbil i 3 forskellige versioner, tænkt til 3 forskellige formål:

Delebiler er et voksende marked og derfor lanceres Dacia Spring, hvor delebilsoperatørerne har adgang til Bilens CANbus system. Derudover er bilen indvendigt designet til, at skulle holde til mere og være nem at vedligeholde. 

> Varebiler som elbil, bliver der også et øget behov for, i takt med at storbysområderne i stigende grad ikke tillader benzin- og dieselbiler. Dacias Springs varevognsudgave rummer 800L i varerummet og 325 kg last. 

> Almindelig personvogn, kommer den nye Dacia elbil selvfølgelig også i. 

Hvornår kommer bilen?

Dacia Spring lanceres først som delebil i foråret 2021. Varevognen og personvognen kommer i efteråret 2021. Vi kender endnu ikke datoen for lanceringen af bilerne. 

Dacia Spring er gennemtestet med mere end 1 million kilometers test. Denne version kommer, som alle andre Dacia modeller, med 3 års garanti (eller 100.000 km). Batteriet er omfattet af 8 års garanti (eller 120.000 km). 

Hvad koster den?

Det kan vi desværre ikke svare på endnu. Der findes endnu ingen danske priser. 

Dacia elbil

Udfyld formularen herunder og hold dig opdateret med den nyeste info om Dacia Spring Electric

Det synes vores kunder