Mulighed for hjemmelevering

+500 biler på lager

Fremragende på Trustpilot 4,4 ud af 5

14 dages fuld returret v. køb online

Dato:

08.03.2022

Emne:

Nye biler

Alfa Romeo præsenterer Tonale

Alfa Romeo Tonale er den første elektrificerede bil fra Alfa. Med et ærketypisk Alfa Romeo-udtryk byder Tonale på op til 275 hk, NFT-certifikat og nogle af de bedste køreegenskaber i klassen. Den kommer som diesel, hybrid og plug-in hybrid.

Ny elektrificerede Alfa Romeo

Alfa Romeo Tonale er den første elektrificerede bil fra Alfa. Med et ærketypisk Alfa Romeo-udtryk byder Tonale på op til 275 hk, NFT-certifikat og nogle af de bedste køreegenskaber i klassen. Den kommer som diesel, hybrid og plug-in hybrid.

Alfa Romeo har netop løftet sløret for den kommende Alfa Romeo Tonale. Konceptet bag den nye model blev fremvist for første gang på biludstillingen i Genève i 2019. Den endelige model har en tydelig Alfa Romeo-identitet, modernitet, italiensk design, spritny teknologi og ikke mindst køreegenskaber, som lever op til mærkets arv.

Med et strejf af fortid

Den har et tydeligt italiensk design som er tro mod konceptbilen. Kendere kan se linjer fra både den klassiske Giulia GT og den moderne klassiker 8C Competizione.

Tonale har også de klassiske Alfa Romeo-kendetegn som den karakteristiske tredelte front ‘Trilobo’en’ og tredelte forlygter. Bagtil er lygterne og ruden karakteristiske og formfulde, og Tonale kommer også med mulighed for de ikoniske fælge med fem cirkler i 17’’ til 20’’, som oprindeligt stammer fra modeller fra 1960’erne som Alfa Romeo 33 Stradale.

Morgendagens teknologi

Alfa Romeo udnytter software og opkobling til at styrke førerens oplevelse, og Tonale kommer med den nyeste teknologi. Med Alfa Connect Services får man adgang til en række services bl.a. via smartphone, der hæver komforten og sikkerheden. Man kan f.eks. modtage opdateringer om, hvor meget benzin og strøm der er på bilen, hvor bilen er placeret, man kan låse bilen op og i, tilgå sin navigation, foretage opkald til callcenter i tilfælde af nedbrud og meget andet.

Skærme og OTA

Som standard kommer Tonale med et helt nyt infotainmentsystem, der byder på indhold, funktioner og services, som altid holdes opdateret takket være Over The Air-opdateringer. Systemet inkluderer en 12,3’’ skærm – der er pakket ind på den traditionelle periskop-facon med rørlignende kanter omkring skærmen – og en touchskærm på 10,25’’ med en elegant brugerflade, der sikrer, at alt er inden for synsvidde uden at aflede opmærksomhed fra vejen.

Hybrid med 160 og 130 hk

Tonale er den første elektrificerede Alfa Romeo, og Alfa Romeo har valgt, at elektrificeringen skal tjene mærket og dets DNA. Missionen er at genopfinde sportsligheden til det 21. århundrede. Tonale kommer med to niveauer af elektrificering: som hybrid og som plug-in-hybrid.

Som hybrid kommer Tonale i udgaven Hybrid VGT (Variable Geometry Turbo) med 160 hk. Turboen kombineret med en 7-trins Alfa Romeo TCT-dobbeltkoblingsgearkasse og den elektriske P2-motor på 48 volt – der yder 15 kW og 55 Nm – gør det muligt at drive bilens hjul, selv når forbrændingsmotoren er slukket. Løsningen er valgt for at tilbyde en reel elektrisk oplevelse, hvor gearkassen tillader start og kørsel ved lav hastighed, og når man f.eks. parkerer. Derudover betyder hybridmotoren en mere effektiv motor og et ekstra boost til bilens reaktionsevne og -hastighed.

Tonale kommer også i en hybrid-udgave med turbo-benzinmotor og 7-trins TCT-dobbeltkoblingsgearkasse, som yder 130 hk og 240 Nm. Begge hybrid-udgaver er med forhjulstræk.

To udstyrsniveauer og to pakker

Alle udgaver af Tonale kommer i to trims – Super og TI. Basis-udstyrsvarianten Super kan opgraderes med Sprint-pakken, der tilføjer adskillige detaljer med et stærkt sportsligt præg. Ti-udstyrsvarianten kan opgraderes yderligere med Veloce-pakken, der giver det ypperste inden for både sportslighed og præstationer. Der åbnes for bestilling af Tonale til april i form af den eksklusive EDIZIONE SPECIALE-udgave. De to hybrid-udgaver forventes til Danmark efter sommer. Plug-In Hybrid Q4 og diesel-udgaven af Tonale forventes ved årsskiftet. 

Læs hele artiklen