EFTERÅRSKAMPAGNE

Billig finansiering af nye og brugte biler

Læs mere her

BILFINANSIERING

Få viden om finansiering af din næste bil

I denne FAQ, kan du finde svar på dine spørgsmål 

Der kan være mange spørgsmål der trænger sig på, når man står over for at skulle finansiere en ny bil. Her har vi samlet de mest almindelige spørgsmål og svar, så du kan danne dig et overblik. Hvis du har yderligere spørgsmål, skal du endelig tage fat i os personligt. 

Finansiering af en bil – hvad indebærer det?

Når du køber en bil hos os, kan du vælge at gøre det via en finansieringsaftale med en fast månedlig ydelse. Selve aftalen laves gennem forskellige finansieringsselskaber vi samarbejder med, det kan nemlig skifte alt efter hvilket bilmærke du ønsker at købe. Når den månedlige ydelse er fastlagt og vi har lavet en aftale, kan vi derfra hjælpe dig med at fastlægge omkostningerne, samt perioden for afdrag – hvilket alt sammen er afhængigt af bilens pris og din økonomi. 

Finansieringsselskabet er den formelle ejer af bilen indtil det fulde beløb på bilen er færdigafdraget. Rent praktisk betyder det, at du ikke kan sælge bilen, uden at restgælden er betalt. Billån og finansiering kan være komplicerede emner at sætte sig ind i, selv for de mest erfarne bilkøbere. Derfor gør vi også altid meget ud af at forklare dig alle fordele og eventuelle ulemper ved den finansieringsform, du vælger.

Skal jeg vælge fast eller variabel rente?

Hvis du ønsker økonomisk sikkerhed og ingen overraskelser, vil det ofte være en fordel at vælge et billån, hvor renten er fast. Så er du sikker på, at renten ikke stiger på grund af eventuelle renteforhøjelser. Den ekstra sikkerhed betyder også, at den faste rente oftest er en smule højere end den variable rente. Fordelen ved at vælge en variabel rente er kort sagt, at den følger udviklingen i samfundet og den finansielle branche, og derfor er den til tider lavere end den faste rente.

Hvis dit billån løber over en kortvarig periode, vil vi ofte anbefale dig at vælge den variable rente, da der ikke er så stor en risiko for udsving i en kortere periode. Hvis billånet er større, vil det derimod nogle gange være en fordel at vælge en fast rente, da risikoen for udsving er større over længere tid. Renten udvikler sig hele tiden det samme gør dine muligheder også, derfor står vi altid klar til at give dig den bedste rådgivning. 

Hvem kan lave en finansieringsaftale?

Alle kan som udgangspunkt gøre brug af en finansieringsaftale. Ønsker du finansiering af din nye bil, er det en god ide på forhånd have undersøgt din økonomi, således at du kender dit rådighedsbeløb. Med det i hånden kan du hurtigere få afklaret med os, hvor stort et beløb om måneden du kan og vil finansiere din bil for. For at få din bil finansieret, må du ikke stå registreret i RKI.

Skal jeg vælge banken eller Autohuset Vestergaard?

Du skal vælge den løsning der er bedst for dig, uanset om det er banken eller os. Der er stor forskel på, hvad billån koster i de forskellige banker og finansieringsselskaber. De største banker har eksempelvis forskellige priser i forhold til dit engagement som kunde i banken. Det vil sige, at vælger du finansiering gennem banken, kan lånet komme til at afhænge af det forhold du har til din bank. Prisen på dit billån vil selvfølgelig altid varierer fra bank til bank. 

Betingelserne omkring billån ændrer sig hele tiden, både hos bankerne og ved forhandlerne/finansieringsselskaberne. Derfor er det altid en god idé at gøre sit hjemmearbejde ordentligt, inden man handler bil. Hvis du vælger at finansierer dit køb igennem os, kan vi tilbyde dig markedets billigste rente, både fast og variabel. Når du vælger at finansiere din bil igennem os, får du et 100 % skræddersyet lån, som passer til dig og din personlige økonomi. 

Hvilke biler kan jeg få finansieret?

En standardbil der er mellem 0-5 år, er som regel billigst at få finansieret. Disse biler er også de eneste, du kan finansiere uden udbetaling – læs mere om vores billån uden udbetaling. Ældre og billigere biler er som regel dyrere og mere vanskelige at finansiere. Hvis den bil du ønsker at købe koster under 50.000 kr., kan det ikke betale sig at finansiere bilen, da en udbetaling ligger på minimum 20.000 kr.

Hvilke biler kan jeg ikke få finansieret?

Du kan ikke få finansieret specialbiler, herunder biltyper som eksempelvis taxaer, invalidebiler, ombyggede biler, veteranbiler og lignende biltyper.

Skal jeg stille nogen sikkerhed for lånet?

Som sikkerhed for dit billån vil der enten blive oprettet et ”Ejerpantebrev” eller et ”Ejendomsforbehold”. Hvis du ikke betaler dine ydelser på lånet, kan långiver tvinge dig til at sælge bilen. De penge du får fra salget, skal du bruge til at nedbringe den resterende gæld.

Hvad sker der hvis jeg ikke kan betale? 

Hvis din livssituation ændrer sig drastisk, eksempelvis ved arbejdsløshed og det forhindrer dig i at afdrage på dit billån, kan du rent faktisk tilbagelevere din bil. For at tilbagelevere din bil skal du overholde følgende betingelser: 

  1. Du skal have betalt en udbetaling på 20% af bilens kontantpris.
  2. I købekontrakten skal det tydeligt fremgå, at bilen er købt med ejendomsforbehold.
  3. Lånet skal være finansieret igennem bilforhandlerens finansieringsselskab
  4. Bilen skal være i vedligeholdt stand.
  5. Du skal være mindst et afdrag bagud i din afbetaling.

Hvis du overholder overstående kriterier, har du ifølge kreditaftaleloven mulighed for at tilbagelevere din bil. Denne fordel er kun forbeholdt dig, som vælger at optage lånet igennem din bilforhandler/finansieringsselskab. Det gælder altså ikke, hvis du har lånt pengene i banken eller ved et andet pengeinstitut. 

Kan jeg fortryde kontrakten?

Fortrydelsesfristen er 14 dage fra den dag, aftalen er indgået ifølge kreditaftaleloven jf. §19. Du kan dog kun fortryde selve betalingsformen, ikke selve købet af bilen, med mindre der er mangler på bilen. Det betyder helt formelt, at du ikke har mulighed for at fortryde handlen, men kun selve lånet. Lånet skal fortrydes skriftligt pr. e-mail eller brev.

Hvordan kommer jeg i gang med finansiering?

Hvis du ønsker at finansiere dit bilkøb, skal du blot tage kontakt til din lokale Autohuset Vestergaard afdeling. Du skal kunne undvære et aftalt beløb om måneden, som går til afdrag af lånet. Du laver sammen med os en købskontrakt, som fortæller, hvor meget om måneden du skal af med og hvilke omkostninger, det indebærer. Det betyder også, at du skal have en disponibel indkomst, der giver dig frihed i budgettet til at betale det pågældende beløb. 

Hvilke normale omkostninger skal jeg regne med?

Når du skal finansiere din bil, skal du kunne stille sikkerhed for lånet. Derfor er følgende omkostninger inkluderet i lånet. 

  • 1,5% stempelafgift på lånet
  • 1.660 kr. i tinglysningsafgift (med mindre du optager lån uden udbetaling)
  • 950 kr. i gebyrmærke (panthaverdeklaration) til forsikringsselskabet

Dit finansieringsselskab eller pengeinstitut vil normalt ydermere tage et oprettelsesgebyr eller etableringsprovision for at oprette lånet.

Kan jeg indbetale ekstra af på mit billån om måneden?

Det er muligt at indbetale ekstra på dit billån. Hvis du har ekstra penge en måned, kan der være fordele ved at mindske lånet. Du skal dog være opmærksom på, at der kan forekomme et mindre indbetalingsgebyr.

Find os

FIND OS

Skriv til os her!
Har du spørgsmål til finansiering af din bil, eller ønsker du et konkret tilbud - så send os en besked lige her. 

Loading...