Selvkørende biler

Selvkørende biler vs forbundne biler

En ny europæisk undersøgelse viser at alle de nye teknologiske tiltag vi ser på markedet, kan forvirre forbrugerne. Danskerne har imidlertid svært ved at kende forskel på forbundne og selvkørende biler.

Vi følger med i udviklingen af selvkørende biler

Hos Autohuset Vestergaard følger vi altid de nye teknologiske udviklinger nøje, specielt når det gælder selvkørende biler. Vi ser det derfor som vores opgave at sørge for, at oplyse vores kunder bedst muligt og skabe en forståelse af de vigtige teknologiske begreber, som har betydning for fremtidens transportløsninger.

Hvad er forbundne biler ?

Undersøgelsen viser at mange danske forbrugere forbinder begrebet ’forbundne biler’ med en bil, som er forbundet til en strømforsyning for at oplade batteriet eller en bil som er fysisk tilkoblet til en anden bil. Selvom begge ting eksisterer, er det ikke det der forbindes med en forbundet bil.

Forbundne biler er en bil der er forbundet til internettet, som kan kommunikere med andre enheder.

Hvad en selvkørende biler?

Ligeledes viser undersøgelsen at mange forbrugere forbinder begrebet ’selvkørende biler’ med en bil som bliver kørt af en drone med kunstig intelligens, eller en bil der selv kan parkere og derfor skal parkeres på en særlig parkeringsplads uden for et trafikeret område. Det er dog ingen af de ovenstående ting der forbindes med en selvkørende bil.

En selvkørende bil er, ganske enkelt, en bil der selv kan køre.

Undersøgelsen viser desuden, at mange danskere ikke ville være trygge bag rattet i en selvkørende bil. På trods af at teknologien i dag er højt udviklet og har alle former for sikkerhedsforanstaltninger, er det stadig en forudsætning at du som fører af en selvkørende bil skal være ædru, over den tilladte kørealder og have en lovligt samt gyldigt kørekort.

Book en bil ekspert

Med VestergaardYOU, kan du book en af vores eksperter hos os eller hjemme hos dig selv.