Ladestationer

Ladestation til elbiler og hybridbiler

Det første du skal tage stilling til efter du har købt en elbil eller en plug-in hybridbil er hvordan du vil oplade den. Nogle gange er du heldig at din arbejdsplads har installeret et antal ladestationer som du kan anvende og derved oplade din bil imens du arbejder. Er dette ikke tilfældet, kan du enten oplade din bil hjemme eller benytte dig af offentlige ladestationer.

Kan jeg oplade mig elbil eller hybridbil i en almindelig stikkontakt?

Et af de absolut mest hyppige spørgsmål vi får er; 
Kan man ikke bare bruge en almindelig stikkontakt til at oplade bilen? 

Ifølge Sikkerhedsstyrelsen er det en dårlig idé, at du bruger almindelige stikkontakter til at lade din elbil eller hybridbil. Installationerne i dit hjem er ikke dimensioneret til langvarige høje belastninger, og der er dermed stor risiko for overophedning. Derfor anbefaler vi, at du får installeret en ladeboks i dit hjem.

Når du køber en elbil eller plug-in hybrid, kan du samtidig bestille ubegrænset opladning ude og hjemme til en fast månedlig pris med Clever Unlimited. Med en ladeboks fra Clever installeret hjemme, har du opladning lige ved hånden, dér hvor du er mest. Samtidig har du fri adgang til ubegrænset opladning på hele Clevers ladenetværk.

LÆS MERE OM CLEVER

Ladestationer er designet med det formål at lade din bil op, modsat en stikkontakt. En stikkontakt er en løsning til boliginventar såsom lamper, glattejern eller en kaffemaskine. Vælger du at koble din bil til en stikkontakt i hjemmet svarer det faktisk til at du sætter 180 mobiltelefoner til opladning i samme kontakt. Derudover er det 60% hurtigere at bruge en ladeboks til opladning. 

Ladestationer hjemme

Ladestationer i dit hjem

Clever hjemmeopladning

Få installeret en ladestation i dit hjem

 

Hvor findes der ladestationer og hvordan virker de

Du kan finde ladestationer over hele landet. Clever har Danmarks stærkeste netværk af ladepunkter, hvor du kan lade med både normalopladning, hurtigopladning og lynopladning. Normalopladning findes i byerne og ved mange arbejdspladser, hurtigopladning findes ved indkøbsmuligheder og knudepunkter og lynopladning findes langs motorvejsnettet. 

SE CLEVER LADESTATONER

Der findes 5 forskellige ladestik til opladning af elbiler og stikket du skal bruge til at oplade dit batteri, afhænger af hvilken bil du har Dog findes der kun en type stik til plugin-hybridbiler, nemlig et Type 2 stik. Alt afhængigt af hvilken bil du køber hos os, skal du være opmærksom på at den har ét af følgende ladestik; 

  • CHAdeMO 
  • Combo 2 
  • IEC Type 1 
  • IEC Type 2 

I Clever app'en angiver du hvilket type af stik din bil har, og ud fra det, viser app'en dig de ladestationer der er fri nær dig, til lige netop det stik din bil bruger. 

Book en elbil eller hybridbil ekspert

Med VestergaardYOU, kan du book en af vores eksperter hos os eller hjemme hos dig selv.

Installation af ladestationer

I langt de fleste tilfælde vil en elektriker komme ud og installerer din ladeboks for dig. Selve installations-processen skal nemlig sørge for både din og din families sikkerhed, og at opladningen er så sikker som muligt. Ved at lade installationen ske af en professionel, sikre du dig også at den sker efter bilfabrikantens krav i henhold til garantien på bilen.

Opladning på farten med Clever

Opladning på farten med Clever

 

Opladning hjemme og på farten

Langt de fleste vælger at oplade deres bil på en ladeboks hjemme. Du kan med fordel sætte din bil til at lade inden du går i seng, så lader den natten over og er top klar til en ny dag når du vågner. Med en ladeboks fra Clever får du ubegrænset opladning til en fast månedlig pris. En gang i kvartalet fjernaflæser Clever strømforbruget på ladeboksen og tilbagebetaler til den gældende tilbagebetalingssats – helt automatisk.  

Med ubegrænset opladning fra Clever har du også adgang til at lade på Danmarks stærkeste netværk. Du kan dermed lade i byerne, ved indkøb og trafikale knudepunkter og langs motorvejsnettet.  

OPLADNING FRA CLEVER
Ladestationer i udlandet

Plugshare giver dig et overblik over ladestationer

 

Opladning på ladestationer i udlandet

Hvis du har en elbil eller en plugin-hybridbil og skal på tur til udlandet, så vil det være en god idé at læse med her, der er nemlig ikke et samlet officielt kort over ladestationer til opladningen endnu. Det kunne eksempelvis være at du og din familie skal på ”kør-selv” ferie til Italien, Frankrig eller Spanien og derfor skal på en længere køretur ned gennem Europa. I dette tilfælde vil du med stor sandsynlighed ikke kunne benytte dig af dit abonnement hos eksempelvis E.on eller Clever. Nogle af udbyderne har ladestationer i Tyskland og/eller Sverige, men skal du længere end det, giver vi her et bud på hvordan du kan gribe det an.

For at få et bedre overblik kan du via din smartphone downloade forskellige apps der giver dig et overblik over dine muligheder. Ligesom i Danmark, er der i udlandet også en række forskellige udbydere af opladning. I de fleste tilfælde skal man oprette en konto hos dem for at kunne oplade, da der ikke er et internationalt samarbejde mellem de forskellige udbydere endnu.

Plugshare er måske en af de bedste hjemmeside, til at skabe et overblik på placering af ladestationer i udlandet. Det er et community, hvilket betyder at de fleste placeringer er indmeldt af andre elbils bilister. Du kan benytte Plugshare til at skabe dig et overblik, men det er vigtigt at du undersøger muligheden for at lade på de ladestationer der ligger på din rute.  

 

Sådan kan du oplade din elbil eller hybridbil