6 myter om hybridbiler

Der er mange myter og fordomme om hybridbiler, og det er ganske forståeligt da det er et relativt nyt fænomen vi som forbrugere skal forholde os til.

Myter og fordomme om
hybridbiler

De 6 myter om hybridbiler

Der er mange myter og fordomme om hybridbiler, og det er ganske forståeligt da det er et relativt nyt fænomen vi som forbrugere skal forholde os til. Læs 6 myter om hybridbiler herunder.

MYTE 1: Hybridbilens rækkevidde er for kort til en almindelig dansker

Hybridbiler vil ifølge trafikstyrelsen være egnede til 90-94% af alle ture i personbil i Danmark, da langt de fleste ture for den almene dansker er kortere ture. Hybridbilens rækkevidde er således tilstrækkelig i hverdagen.

MYTE 2: Det tager lang tid at oplade batteriet til hybridbilen

Elbiler og plug-in hybridbiler har et batteri der er designet til såkaldte ”sjatladninger” eller hurtigladning. Det er selvfølgelig korrekt, at det tager betydeligt længere tid at oplade en bil end det gør at tanke den. Men du kan hurtiglade din bil på 20-40 minutter. Derudover har du altid muligheden for at tanke din plug-in hybrid hvis du har travlt og kører på energien fra brændstofmotoren og derved bliver dit batteri opladet samtidig. Læs mere om hybridbiler og deres batterier.

MYTE 3: Hybridbiler er for små til at opfylde en families pladsbehov

Dette er ganske enkelt forkert. Du kan for eksempel købe en KIA Optima som plug-in hybrid, og den har størrelse som den tilsvarende stationcar med brændstofdrevet motor.

 

MYTE 4: Hvis alle oplader deres bil på samme tid, bryder elnettet sammen

I takt med der kommer flere og flere elbiler og plug-in hybridbiler på gaden, ville det kunne give en markant belastning på elnettet rent lokalt, men dette løses let via intelligent og billig opladning via en ladestation.

MYTE 5: Hybridbiler er dyrere end benzin- og dieselbiler

Hybridbiler kan være dyrere i anskaffelsespris, men det varierer ligesom almindelige benzin og dieselbiler, alt efter hvilket mærke og model du vælger. Der er med en hybridbil til gengæld penge at spare i det lange løb. Blandt andet kan du spare penge på brændstof, da du ikke skal tanke lige så hyppigt som du skal ved en brændstofdrevet bil. Eksempelvis vil din hybridbil automatisk skifte om til at køre på el når du kører bykørsel eller ved lavere hastigheder. Forsikringer på hybridbiler kan også i mange tilfælde være billigere, og det samme gælder for den grønne ejerafgift.

MYTE 6: Elbiler og hybridbiler er ingen miljøgevinst

Sammenlignet med konventionelle biler, er der en stor gevinst at hente på miljøkontoen ved el- og hybridbiler, det er især i forhold til luftforurening, støj, klimabelastning, energieffektivitet, forsyningssikkerhed og luftforurening.