Mazda Cx5

CX 5 testen

Til den yderst fede bil, Mazda CX-5, hører der sådan en fjernbetjening med

Mazda CX 5
test og anmeldelse

- SE TEST VIDEOEN NEDERST PÅ SIDEN

Mads: Til den yderst fede bil, Mazda CX-5, hører der sådan en fjernbetjening med. Fjernbetjeningen er ikke trådløs på den måde at man bare kan gå hen og tage fat i håndtaget. Men man åbner en gang på den, sidespejlene går ud, og så derfra er den faktisk trådløs. Man har ikke brug for den længere, så man putter den bare i lommen og når man så kommer ind i bilen, så er det bare at trykke START – det er meget lækkert at man ikke skal bruge en nøgle til det. Så er der lige en lille rat-varme funktion, som varmer i den del her af rattet – begge sider selvfølgelig. Når man har tendens til at have lidt kolde fingre, som jeg har, så er det super lækkert.

Nu er det ikke fordi at vi kommer så meget ud i skoven med vores normale bil, men jeg tænker den her den ligesom fortjener det, når det nu er firehjulstræk. Det er jo ligesom her, hvor man kan mærke firehjulstrækket, at det bare sætter ind. Nu har jeg sat den over i drive, men jeg kunne også sætte den over i manual og så selv styre gearene for at holde den i de lave. Men det er sådanset ikke nødvendigt, altså den klarer det rigtig fint i drive. Man er overhovedet ikke bange for, at den skulle glide eller noget når man kører rund, selvom der er meget glat her. Man har bare den fornemmelse af, at firehjulstrækket holder en der lige præcis der hvor man gerne vil være – det klare den fint.

Jane: Jeg kan rigtig godt lide det her med, at man sidder højt i bilen. Altså, når man går ind i bilen, så går man op ad, og det gør også bare at man får et godt view inde i bilen.

Mads: Det føles lidt mere sikkert at sidde heroppe, man er lidt mere hævet over alle de andre der kører.

Jane: Og så er den jo lækker at køre i. Altså, jeg synes det er nogle lækre sæder at sidde i og jeg synes rattet – ja, faktisk alt det interiør der er her i bilen er rart at holde ved.

Mads: To USB-opladere hernede i og et 12v stik er der også. Når jeg sidder heromme bagved, så har jeg plads til sodavand og skide smart plads til telefonen her – det er jo genialt. Og, er der så lidt problemer med strømmen er der også to USB-opladere heromme, det er altså genialt.

Jane: Ja, det er første gang vi har set det. Og hvad siger du til pladsen heromme?

Mads: Den er fin, det er som det skal være.

Jane: Då skal man bare lige trykke her, og gøre sådan der, så er sædet lagt ned. Det er meget fedt.

Mads: Jeg ved ikke om man kan høre det, men det er et godt anlæg der er i den. Og noget af det der er fedt ved anlægget det er også, at når man så har navigation på så skruer den ned for lyden. Men den gør det faktisk kun i min side, så passageren der sidder ved siden af oplever ikke på samme måde, at der er navigationsstemmen henover. Det synes jeg er en meget fed detalje, at det kun er i førerens side. Rigtig lækkert anlæg.

Det er altså også meget fedt at den viser sådan en 3D animation af hvilken vej man skal køre. Ovre i siden kan du også se der er en bil, og hvis jeg lige prøver at køre op på siden af den næste bil her, så man kan se den blinker – det er meget rart.

Jane: Jeg vil lige prøve at vise noget fedt noget. Fordi, skærmen den styrer man jo faktisk hernede, men man kan faktisk også styre den heroppe på. Så den er faktisk også interaktiv.

Mads: Det virker ikke når jeg trykker?

Jane: Ej, hvor sjovt.

Mads: Er det fordi du holder stille?

Jane: Nu kan jeg ikke, det må være en sikkerhed.

Mads: Prøv lige at hold stille… Så kom den. SÅ er det derfor, det synes jeg virker lidt mærkeligt. Jeg må da gerne kunne sidde og trykke på skærmen.

Jane: Tja, men det kan jo godt være, at man kan slå det til eller fra.

Mads: Hvad siger du som anmeldelse?

Jane: Altså, nu er det jo ikke sådan at jeg tænker vi lige skal have en firehjulstrækker. Men hvis vi nu siger at vi skulle have en firehjulstrækker, så ville jeg ikke være afvisende for at det skulle være denne her model. For jeg synes egentlig at den har mange af de ting som jeg hvert fald gerne vil have.

Mads: Bare det at det er en stor bil, det synes jeg er helt vildt lækkert.

Jane: Ja, og det er det jeg egentlig rigtig godt kan lide. Altså, det her med at der er god rum og plads. Ja, og så synes jeg jo egentlig den har det som jeg har brug for i en bil. Altså der er navigation, der er fartpilot, når jeg kommer ind i bilen er den key-less, den har automatgear og jeg synes også den er nem at betjene, altså der er nogle betjeningsmuligheder her. Så fandt vi også ud af at der også er touch i skærmen når man holder stille og så synes jeg også at det er en fed bil at kigge på. Det havde været en fed bil at køre på skiferie i også.

Mads: Min far han kører hvert fald tit med campingvogn, og der sagde han at det kunne godt være at det kunne være noget for ham det her. Lige til os, der tror jeg at den er…

Jane: Den er for stor!

Mads: Jeg ved ikke om den er for stor, men det er måske ikke lige behovet. Altså, jeg kan godt lide at den er stor, men vi har nok ikke et behov der har brug for det.

Jane: Nej, ikke som en firehjulstrækker. Men skulle vi have en firehjulstrækker, synes jeg den er fed.

Mads: Hvis jeg skulle give den en karakter, så ville jeg give den 4. Jeg ved ikke lige hvorfor jeg ikke skulle give den en 5’er, men det er sådan lidt mere, ja, behovet. Bilen fejler ikke noget – overhovedet. Så er der nogle små ting som lædersæder, sportssæder, Lane-Keep og sådan noget der, key-less intrance ville jeg også gerne have haft så man var fri for at tage nøglen frem. SÅ, på baggrund af det kan jeg ikke give den 5. Men altså, hvis man er ligeglad med det, så er det en genial bil.