KIA Niro

Niro HEV testen

"...Det er vildt behageligt når man kører rundt inde i byen, at den bare triller rundt og du kan næsten ikke høre den..."

KIA Niro
test og anmeldelse

- SE TEST VIDEOEN NEDERST PÅ SIDEN

Jane: Denne gang har Mads og jeg fået fornøjelsen af at skulle afprøve hybridbilen Kia Niro. Det er første gang vi skal afprøve en hybridbil, så det er egentlig meget spændende at finde ud af hvad det er for noget. Den er meget cool og det er et meget fedt udtryk den har.

Jane: Hvad sker der mon hvis jeg sætter den over i sport? OKAY, den er rimelig hurtig når den kommer over i sport.

Mads: Den er også noget højere i omdrejningerne, men det er jo så klart at når det er en 1,6 motor der kører på benzin at den skal arbejde lidt for det – men den vil gerne fremad og sammen med el giver det et virkelig godt spark.

Jane: Jeg glæder mig bare helt vildt til at prøve alle de her knapper der er inde i bilen fordi bilen er både udstyret med det her system hvor man, når man kører, kan holde sig inde for stregerne, plus at den kan sige i sidespejlet om der kommer nogen mennesker. Det er meget smart. Nu hvor vi kører på en tosporet vej kan jeg ude i mit sidespejl se at den lyser gul fordi der kører en bil lige ved siden af mig nu. Jeg kunne også godt tænke mig at vise nogen af de her fede ting bilen faktisk kan, ud over at det er fedt anlæg – jeg sidder faktisk og hører musik nu – hvor man selv kan tilføje sin mobil. Der er også en funktion som gør at når man slukker bilen, så lyser den i instrumentbrættet for at indikerer at jeg har soltaget åbent, fordi der er sådan et sky window heri og det synes jeg egentlig er meget smart. Derudover har jeg observeret at håndbremsen sidder nede ved pedalerne, så man bare kan trække den ved at trykke på den med foden – det er dæleme smart, fordi det gør jo at man har plads til alt muligt andt her i midten.

Jane: Lige nu der kører jeg på motorvejen og der har jeg sat alle de her mega fede funktioner til så den skal holde mig indenfor de hvide streger, lave automatisk nødopbremsning og så selvfølgelig også fartpiloten, og det gør at jeg føler mig helt vildt sikker når jeg kører herude på motorvejen.

Mads: Jeg vil lige prøve at vise hvor lidt den egentlig siger når man kører i hybridmode. Det er vildt behageligt når man kører rundt inde i byen, at den bare triller rundt og du kan næsten ikke høre den. Nu startede motoren så godt nok og det kunne man høre lidt, men nogen gange så kører den kun på el og så er det bare en hel lydløs bil og det er meget behageligt når man kører inde i byen.

Jane: Jeg går meget op i radio fordi det primært er det jeg hører når vi kører, og det er rigtig smart at man i det overskuelige display er forudindstillet nogen radiokanaler man kan vælge om man gerne vil høre ved at trykke på liste. Derudover kan man også vælge ens egen som man gerne vil have og så kan man gemme 20 kanaler og det synes jeg er meget rart. Og så er der en genvejstast på rattet til at skifte kanaler.

Mads: En af de features der ligge inde i instrumentet er at man kan se hvad man kører på. Her kan man se at man kun kører på el, motoren er tændt men den bidrager ikke med noget, men så for at give mere gas så forlanger den lidt mere og så kommer motoren med også – og så kan man se den hvide streg som så er motoren der tilføjer noget. Hvis jeg så bremser nu så lader den batteriet.

Jane: Så med det sagt så er der rigtig meget brugervenlighed til og det er nemt og se hvad der sker og hvornår.

Samlet set, så tror jeg ikke at vi ville have gået ud og kigget på en Kia normalt men jeg er blevet helt vildt positivt overrasket over hvad den faktisk har at byde på med hybrid, alt det udsyr der er inde i bilen og jeg synes også, at når man tænker på hvad bilen koster så får man enormt meget for pengene. Der er læder kabine, altså jeg synes at på den måde passer det nærmest ikke sammen. Man glemmer nærmest at man sidder i en Kia, man får virkelig meget bil for pengene. Vi er meget positivt overrasket.

Jamen karaktermæssigt der vil vi sige 4, fordi det er value for money, det er det der beskriver det bedst.