Jeep Compass hvid

Anmeldelse og teskørsel af Jeep Compass

"Den har ikke nogen nøgle man kan trykke ud, så den er helt keyless. Se hvor fin den er, jeg får helt lyst til at flytte på en landejendom, den er mega fed"

JEEP COMPASS

- SE VIDEOEN NEDERST PÅ SIDEN

Vi står ude ved Autohuset Vestergaard og har lige fået nøglerne til den nye bil vi skal testkøre. Denne gang er det simpelthen en Jeep Compass vi har fået lov til at prøve – den ser rimelig cool ud.

Den har ikke nogen nøgle man kan trykke ud, så den er helt keyless. Se hvor fin den er, jeg får helt lyst til at flytte på en landejendom, den er mega fed, det glæder vi os til.

Jeg har lige sat mig ind i den bil her, og det er sådan at når vi henter en ny bil så løber jeg oftest ud og henter den, og det er jo sådan rigtig smuk varmt vejr vi har i dag, og i kontrollen omkring varme i sæderne, det var faktisk ikke det jeg ledte efter, men jeg kan se at der i sæderne er sådan nogle små prikker, det betyder at den ventilerer. Så jeg har sat den til at sætte ventilation i mit sæde, så sådan en varm dag her, så sidder jeg faktisk og bliver kølet, eller i hvert fald ventileret, det føles som om jeg bliver kølet ned i bilen, vildt lækkert. Vi er lige ude og køre vores første tur i Jeepen, og jeg vil bare lige vise hvor mange fine knapper der er med diverse funktioner. Der er både fartpilot, jeg har mulighed for at styre radioen, der er adaptiv fartpilot, den kan holde mig inden for vejbanerne, jeg kan styre hele panelet, og bagpå rattet kan jeg skrue op og ned for radioen og jeg kan skifte kanaler i den anden side. Det er vildt lækkert og meget overskueligt at bruge – jeg har ikke prøvet det hele endnu.

Og en ekstra feature – du kan få varme i rattet. Ej hvor lækkert, det skal vi prøve i aften når vi skal hjem.

Vi står nede i Tyskland og vi skal ned og handle nu og jeg så lige at man heromme i bagagerummet faktisk kan lægge det hele ned så jeg får endnu mere plads. Jeg får en lavere bund og jeg kan have mange flere ting med – det er dælme smart.

Så fik jeg pakket bilen i Tyskland, og i kan lige prøve at se hvor meget der egentlig er plads til, jeg kan lige starte med at åbne bagagerummet som bare åbnes med fjernbetjeningen. Og det er ikke så meget vi har handlet, men der er hvert fald 25 kasser og der er helt vildt god plads.

Jeg har lagt bunden ned som jeg har filmet, og derudover så har jeg lagt sæderne ned, sådan så der var plads til lidt mere, men altså bilen er langt fra fyldt op, der er altså god plads.

Jeg filmer lige det bakkamera der er i bilen, nu drejer Mads ratte, så kan man se banen man kører i, det er rigtig rigtig smart. Og den bipper også hvis der er en cykellist eller noget andet, det er virkelig godt.

En af de smarte funktioner der er i, det er LaneControl som lyser grønt derude lige nu, fordi den har fat i begge sider. Hvis vi prøver at give slip, så kan vi at den retter sig selv op. Den bliver ikke ved med at gøre det, men den gør det nok til at man ikke kommer ud af banen – så man kan ikke bare køre uden hænder på rattet, men det er meget lækkert hvert fald.

Lige nu har jeg sat adaptiv fartpilot til at være aktiv, og jeg har sat den til 130 km/t og der der ikke noget foran mig, så der sker ikke noget. Men nu kommer der en ind foran mig, så vil den sikkert bremse ned. Arg, han kører meget hurtigt så der sker ikke noget ved det, men lige om lidt kommer der er bil og så bremser den ned. Det har den allerede gjort nu, fordi jeg har sat den til lang afstand, man kan selv bestemme hvor meget man vil tilpasse sig efter den foran. Det er en virkelig lækker funktion når man kører langt, med fartpilot og LaneControl skal man næsten ikke gøre noget, det er virkelig behageligt.

En anden smart funktion som vi har selvfølgelig også har, det er at den lyser i sidespejlet når der er nogen i den blinde vinkel som i kan se der, nu lyser den orange og siger bip fordi den indikerer at vi skal passe på.

En meget sjov ting jeg lige har opdaget er, at når jeg slår adaptiv fartpilot til, så prøv at se, så er det dælen dusme en Jeep.

Rigtig lækre, ja det føles som sportssæder, det ved jeg ikke om det er, men med synlige syninger og at de kan køre frem og tilbage og ventilationen i dem og så er der også en funktion herovre så man kan indstille den efter 1 og 2. Så når man stiger ind i bilen så trykker man bare så den tilpasser sig en selv, det er rigtig lækkert.

Ja det er noget du sætter stor pris på, fordi tit når jeg har været ude at køre, så har jeg sædet meget længere fremme end Mads, og vi har en meget smal garage, så når Mads så skal ind i bilen og overtage bilen efter mig, så kan han næsten ikke komme ind i bilen, så er det meget rart at man bare lige kan trykke på en knap, og så kører sædet til den position som man nu ynder at sidde i. Plus at man ikke hver gang skal finde ud af ”hvor var det nu lige jeg kunne lide at have den”.

Når man kører i bilen og snakker ind over telefonen, så er lyden rigtig god for modtageren, og en af grundende til det, er fordi der både er mikrofon hos passageren og hos føreren. Det er ikke så tit at man ser at man kan styre det begge steder. Noget andet jeg lige har fundet ud af også det er, at når man trykker på den her så kan man (Kan ikke høre hvad han siger 6.40 ca), jeg tror ikke jeg skal gøre det lige nu men det er meget rart at det er en central knap. Og i modsætning fra andre biler, så kan man faktisk også lukke den inde fra bilen af, det er lækkert.

 

Noget man kan sige om den bil her, det er at støjgenerne de er meget lave og i skal ikke bare tage mit ord for det, eller Janes ord, tag det bedste ord. Vi er blevet meget positivt overraskede over den synes jeg, den er lækker med højglans og aluminium kanter osv. Der er ikke sparet på noget, det føler man ikke når man sidder herinde hvert fald.

 

Her sidder jeg – vi prøver lige at vide hvor meget plads der egentlig er. Det er sæde det er ikke sat helt tilbage og det er heller ikke sat helt frem, så jeg tænker det er meget realistisk, og jeg synes egentlig at jeg har god benplads. Og så er der simpelthen en rigtig lækker kopholder og armstøtte, og det hele er meget blødt. Så er der også USB og 120 130V, det er altså ikke tit man ser det. Så kan man lige sidde og glatte hår mens man kører bil. Eller bruge en bærbar. Det er meget smart. Og diskanter, og mellemtoner, og god plads i siderne også.

 

Jeg vil lige prøve at illustrerer, fordi jeg er sådan rimelig imponeret over det her bakkamera her, så nu holder vi inde i en skov – det er jo en Jeep vi kører i så det skal vi lige prøve – og nu prøver jeg bare kun at kigge på skærmen. Og der er altså ingen bag os, så der kan ikke ske noget, og jeg kører selvfølgelig meget forsvarligt. Jeg er så imponeret over hvordan det virker. Og jeg har på fornemmelsen at jeg kan stole fuldstændig på den her skræm, fordi den guider mig fuldstændig i hvornår jeg skal dreje og hvornår jeg ikke skal, og jeg har et rimelig godt overview over mine omgivelser.

 

Nu er det lidt svært at se, men den har rigtig fede forlygter, hvor der er (??) og LED. Nu prøver jeg lige at bede Jane om at slukke for (??) lyset hvis hun kan det. Det er meget pænt. Rigtig fed snude der er på den, stor. Den her model har tonede ruder og også LED omme bagi, det ser rigtig godt ud.

 

Vi har nu fået lov til at testkøre en Jeep Compass i små 10 dage og jeg er egentlig blevet meget overrasket over hvad Jeep er for en slags bil. Jeg er blevet overbevist om at man køber et statement når man køber den her bil. Der findes flere biler der kan det samme kan man sige, man skal køb den fordi man synes det er en lækker bil. Nu er den her så også pakket med alt muligt ekstra udstyr. Men det er køreglæden, det er god kørekomfort, det er faktisk en lille motor i den her med 1.6, men ellers så er det bare overskud, selvom vi kører i små områder hvor der er brug for lidt hestekræfter, det kan den fint klare. Bagagerummet synes jeg ikke er så stort som man måske kunne ønske sig, men til gengæld er der rigtig meget plads inde i bilen, så sidder man 4 gutter, så er det helt perfekt stadigvæk.

Ja, og så tænker jeg også, at vi vil jo altid gerne have mere plads, men vi kan nemt have det vi skal i bilen, det er jo tit det med at mere vil have mere. Og jeg vil sige, at i og med vi nemt kan have vores barnevogn med og en masse pakkenelliker, så synes jeg det er meget lækkert at pladsen er brugt inde i bilen, fordi når man sidder i sæderne, er kørekomforten enormt behagelig i den her bil. Men bliver også overbevist om, at når man sidder bag rattet, at det er kvalitet. Det er læder, det er ikke bare plastik, det er et ordentligt sæde man sidder i også, altså man sidder godt bagved det. Touch og integrationen fungerer rigtig godt. Det var vi meget imponerede over, vi har ikke prøvet en touch skærm som var så god som i den her bil.

Ifht. Bagklappen er der både en knap her, her, inde i bilen og du kan bruge din fjernbetjening, så der er rig mulighed for at åbne den her bil.

Noget af det som jeg måske kunne sætte på som en negativ ting, kunne være at sidespejlene kan foldes ind og ud automatisk, men det kræver at du selv trykker på en knap, og det kunne jeg godt ønske at den bare gjorde automatisk når man tænder eller låser bilen.

Det som den her bil har, som mange af dem vi har prøvet ikke har, det er at den også har at du kan trykke hvilken fører du er, så du også kan gemme sædeindstillingerne, klima og det hele, radio osv.

Og ventilation i sæderne er også vildt lækkert, nu har det ikke været sådan relevant nu, men man kan mærke at der er to forskellige niveauer. Men dog har vi jo brugt det, ja men det har ikke været nødvendigt. Nej, men vi bruger det jo fordi det er der, og det er vildt lækkert. Det er det samme med varme i rattet.

Jeg har ikke set noget træk på den bil her, men det ville jeg også sætte på den når vi nu er i sådan en stor bil, så ville jeg elske at køre rundt med træk på.

Altså jeg synes også det er en lækker bil og jeg vil også holde fast i at det er et statement man køber – flot bil – det er det jeg mener. Det er tydeligt at se, at der nogen der har vendt sig og kigget på den, især på parkeringspladser hvor man jo kommer kørende stille og roligt. Så jeg tænker at det sender en signalværdi når man kører i den her bil, og det er ikke negativt set. Lækker lækker bil, god kvalitet. Især komforten, den er helt i top. Det har været vildt sjovt at prøve den.