Ford Mondeo

Mondeo testen

"...Ja, den er fed at køre i. Nu prøver jeg lige at sætte den ned i sport..."

Ford Mondeo
test og anmeldelse

- SE TEST VIDEOEN NEDERST PÅ SIDEN

Jane: Så har vi fået ny bil. Denne gang skal vi prøve en Ford Mondeo og jeg har lige været ovre og hente den ved Autohuset Vestergaard, og så ville jeg lige vise hvor fint lyset faktisk er. Det er meget nemt at finde bilen og så ser den bare rigtig rigtig flot ud.

Jane: Jeg er lige kommet ud til sådan en frostklar morgen, i kan se frosten den ligger fint her på bilen og jeg tænkte Sh**t hvor er min isskraber? Og så tænkte jeg, prøv lige at tænd bilen… og jeg nåede ikke engang ind efter isskraberen, så har bilen varmet så hurtigt at man bare kan sætte vinduesviskeren til og så er jeg faktisk good to go, og kan køre ud. Det er altså noget der tæller i min bog. Jeg prøvede lige at skrabe det her vindue her, og det var bare lige til – det røg bare af som dug fra solen.

Mads: Nu er vi inde i bilen og som i måske kan se på filmen, så er det en meget sporty udtryk den sender. Der er sportssæder, røde syninger, der er lys ude i siderne hele vejen rundt og man kan skifte farverne på det. Jeg ved ikke om man kan nå at se det på videoen, men der er Paddle shift oppe ved rattet som Jane sidder med der. Det, og hvis vi lige fyrer den ned i sport, det gør altså bare at det ikke føles som en familiebil længere fordi så går den over og bliver en relativt hurtig bil – lad os bare sige det sådan. Den vil fremad.

Jane: Ja, den er fed at køre i. Nu prøver jeg lige at sætte den ned i sport. Det går (knipser i fingrene) sådan her, og så er den oppe i fart. Det er helt vildt. Det er en af de hurtigste biler vi har prøvet i optrækket.

Mads: Og sport det er altså bare at trække den ned. Man skal ikke gøre noget som helst. Nu kan jeg høre sodavandene de fløj bagud omme bagi hvert fald.

Mads: Noget af det som er lækkert ved bilen, det er bilens rummelighed. Her står der to kasser, ja du kan faktisk sætte tre kasser sodavand i træk. Altså når vi pakker den med barnevogn, så kan vi sætte stellet ind først og så liften ind bagefter – det har vi ikke prøvet på nogen af de andre biler. Det er en stor bil. Som fører der er der rigtig godt udsyn til det hele. Der er elektroniske sæder og det hele, det er som det skal være. Og det med at der er key-less, det er jo bare at sætte sig ind og trykke på start og så kører du. Det er meget intuitivt det hele.

Jane: Jeg vil lige prøve at vise det her med key-less. Nu har jeg bare min nøgle nede i lommen, jeg har låst bilen og så kan jeg både åbne bilen bagved og foran.

Mads: Og så er der memory ved forsædet. Så når man stiger ind, så kan trykke på 1, 2 eller 3 og så indstiller den sædet og indstiller sig efter ens ønske. Det er også rigtig lækkert. Og derudover så har den jo automatisk opbremsning når man kører og den har fartpilot og adaptiv fartpilot så man ikke skal tænke på at komme for tæt på den forankørende – det holder bilen selv styr på.

Jane: Nu kan du se der kommer en bil oppe foran og den bremser selv bilen nu og den bremser altså meget ned og jeg har overhovedet ikke min fod på bremsen. Altså jeg vil sige at jeg er fuldstændig tryg ved at køre i bilen nu. Den er altså lige gået fra 130 km/t og ned på de her 78 km/t.

Mads: Og Ellanora er også vild med den, hun er hvert fald faldet i søvn – så hun kan også sige god for den. Det er en meget lækker kabine.
En af de smarte funktioner i bilen, det er bl.a. parkering. Man trykker her, så spørger den hvordan jeg vil parkere og jeg vil gerne parkere i bås. Nu kan jeg se der er en plads, det har den også fundet. Så siger den stop køretøjet, slip rattet og sæt den i bakgear.

Jane: Hvad gør du nu?

Mads: Jeg gør ikke noget, jeg rør ikke rattet.

Jane: Men du styrer gassen?

Mads: Den fortæller mig hvad jeg skal, så det eneste jeg skal det er at holde øje med om der kommer nogen gående eller at jeg ikke kører ind i et eller andet.

Jane: Så er der altså parkeret perfekt ind i båsen.

Vi er landet på en eller anden blind vej et sted og Mads skal nu prøve at navigere ud. Bilen hjælper egentlig meget godt med til at sige hvor vi kan køre og hvornår det er nok. Det lykkedes – en 10-punkts vending.

Jane: Jeg synes den her bil overrasker mig på alle punkter, den er cool at se på, den har rummelighed, jeg er tryg når jeg kører i bilen og så sparker den r**v når det er vi giver den gas.

Mads: Du sidder godt i den, der er god komfort og så er den nem at finde ud af – igen, den er meget intuitiv, du har mulighed for alle de her gode funktioner med at holde dig på vejbanen og adaptiv fartpilot.

Mads: Den har det hele, på nær elektronisk bagklap. Det er sådanset det eneste jeg kan sætte en finger på. Alt andet det spiller bare.

Jane: Ja, vi snakkede lidt om hvad vi kunne mangle på den her bil, fordi vi tænkte at det jo ikke kan passe at vi kan finde en bil der opfylder alle kravene. Og nu har vi jo prøvet en bil der har haft det her automatisk bagklap og det er vildt lækkert – især når man kommer med indkøbsposer osv. Men jeg synes den her er lækker. Det er en rigtig rigtig lækker bil. Så ja, igen så tænker jeg bare at den skal hjem i vores garage og holde og så er det den anden der må blive solgt derovre.

Mads: Jeg er enig – den er lækker.