Spørgsmål og svar til Ford Kuga

Ford Kuga FAQ

Når vi har én af Danmarks mest populære Plug-in hybrid SUV'er, så giver det naturligvis masser af gode spørgsmål. Vi har derfor samlet en del af dem vi løbende har fået. 

Hvor mange HK har henholdsvis benzin og el-motoren i Kuga Plug-in Hybrid?

Forbrændingsmotoren har: 152 HK
El-motoren har: 130 HK
Total: 225 HK (baggrunden for dette antal HK og ikke 282 HK er, at man ikke må lægge dem sammen, da bilen ikke kan benytte sig af begge motors fulde kraft samtidig).

Hvor mange Nm har henholdsvis benzin og el-motoren i Kuga Plug-in Hybrid?

Forbrændingsmotoren har: 200 Nm
El-motoren har: 230 Nm
Ford har ikke opgjort den totale Nm, hvorfor denne ikke fremgår.

Hvor hurtigt kan man køre på ren el inden forbrændingsmotoren starter?

Kuga Plug-in Hybrid kan køre på ren el op til en hastighed på ca. 135 km/t, såfremt der er nok strøm på batteriet (via EV Now).

Hvor langt kører Kuga Plug-in Hybrid, når der ikke er mere strøm på batteriet?
Bilen kører 15,4 km/l, når der ikke er strøm på batteriet ud fra WLTP målemetoden.

Har Kuga Plug-in Hybrid varmepumpe?
Nej. Den har en elvarmer.

Hvordan fungerer elvarmeren i Kuga Plug-in Hybrid?
Elvarmeren kan varme kabinen, sæder osv. op uden at forbrændingsmotoren starter. Strøm til elvarmen kommer fra bilens batteri, hvor dette vil have betydning for rækkevidden. Når der ikke er mere strøm på batteriet vil forbrændingsmotoren hjælpe med at opvarme kabinen, sæder osv.

Hvilke drive modes er tilgængelige på Kuga Plug-in Hybrid og hvad skal man være opmærksom på?
Auto EV: Bilen ”bestemmer selv” om den vil køre elektrisk, med forbrændingsmotor eller en kombination, udfra hvilken motor der er ideel at bruge udfra førerens kørsel.
EV Now: Dette Drive Mode giver mulighed for kørsel på ren el. EV mode er ikke udviklet til at kunne trække noget, så derfor må der ikke være noget på krogen, når dette Drive Mode benyttes. Når EV Now mode aktiveres kommer der et blåt symbol i informationsdisplayet.
EV Later: Bilen kører udelukkende på forbrændingsmotoren og sparer på den elektriske rækkevidde, som skal bruges senere i Auto EV eller EV Now mode. Der kommer et hvidt EV Later ikon op på informationsdisplayet

EV Charge: Dette Drive Mode benytter bilens forbrændingsmotor til at lade højspændingsbatteriet. Dette Drive Mode kan ikke lade batteriet til 100% elektrisk rækkevidde uden at man skal lade bilen. Et hvidt EV charge ikon kommer op på informationsdisplayet, når du er i EV Charge mode. Bilen slår automatisk over i Auto EV, når bilen har været slukket – du kan ikke starte bilen i EV Charge mode.

Kan Kuga Plug-in Hybrid starte EV mode (ren el)?
Ja du kan godt starte den i EV mode.

Hvordan kører Kuga Plug-in Hybrid når der ikke er mere strøm på batteriet?
Når der ikke er mere strøm på batteriet, så kører Kuga Plug-in Hybrid som en Hybrid (HEV), dvs. samme teknologi som en Mondeo Hybrid, men med en nyere generation, hvor samspillet mellem motor og gearkasse er optimeret. Bilen regenerer batteriet, når der decelereres og bremses.

Hvor stort er batteriet i Kuga Plug-in Hybrid?
14 kWh. For at beskytte batteriet vil en del af det være låst mod afladning, hvilket betyder at der typisk kun skal lades omkring 11,2 kWh fra 0% til 100%.

Hvilken effekt kan Kuga Plug-in oplades med?
Kuga Plug-in Hybrid kan lade med op til 3,6 kW. Dette er det typiske niveau for Plug-in hybrid i øjeblikket. Kun Mithubishi Outlander adskiller sig på dette punkt, ved at have mulighed for hurtigopladning (DC).

Hvor lang tid tager det at lade Kuga Plug-in Hybrid?
Wallbox/ladeboks: 3,5 timer

Hvad er omkostningerne for udskiftning af batteri?
Batteriet er designet til at holde hele bilens levetid. Vi har endnu ingen indikationer på priser på de forskellige typer batterier (forskellige kapaciteter), men da garantien er lang (8 år) vil det kun sjældent påvirke kunden.

Kan batteriet genanvendes
Udskiftede batterier skal returneres til Ford Europa, som enten vil reparere dem eller genanvende materialerne på anden vis under ELV-forpligtelserne. Udskiftning vil typisk ske i forbindelse med garanti, hvorved det udskiftede batteri er Fords ejendom og forpligtelse. Vores ELV partner i DK, Stena Recycling A/S har kompetencerne og aftale med andre producenter, men indtil videre har vi ikke aftale med dem om batterier.

Kan batteriet repareres?
Reparation af batterier kræver de rette (og temmelig omfattende) kompetencer. Det giver pt. ikke mening at kræve denne lange og dyre uddannelse af hvert enkelt værksted. Ford Europa står derfor indtil videre for denne del, og batterier skal derfor retur til Tyskland for reparation. Om denne procedure ændres i fremtiden, ved vi endnu ikke.

Hvad er risikoen for brand ved kollision?
Der er ingen øget risiko for brand ved kollision ift. andre biler. Udfordringen mht. brændte el-biler har indtil for nyligt været, at brandvæsenerne ikke har været klar til opgaven, men de har siden fået kompetencerne på plads og kan nu håndtere det.

Hvad er fordelene ved en Plug-in Hybrid?
Betydelig reduktion af brændstofforbrug og CO2-udslip
Kan køre med nul CO2-udledning
Højere ydelse fra stilstand
Kan køre 56 km på ren el ved hastigheder op til 135 km/t (baseret på WLTP målemetode)
Kan køre på forbrændingsmotoren eller som en hybrid (HEV)
Nem opladning

Hvor hurtigt kan Kuga Plug-in Hybrid kører fra 0-100 km/t?
9,2 sekunder.

Hvilke ladekabler kommer Kuga Plug-in hjem med som standard?
Et type 2 stik.

Hvor langt kan Kuga Plug-in Hybrid køre på ren el?
Kuga er homologeret til at kunne køre 56 km på ren el ud fra WLTP målemetoden.

Hvad er garantien på Kuga Plug-in Hybrid?
Batteriet er der 8 års garanti / 160.000 km på. Indtil videre ikke noget om kapacitet, men en forventning om alignment med øvrige producenter (70 % ladekapacitet)
Øvrige højspændingskomponenter: 5 års garanti / 100.000 km
Resten af bilen: 2 års garanti (ingen km-begrænsning), 2 års lakgaranti og 12 års garanti mod indefrakommende gennemtæring

Hvad er serviceintervallet på Kuga?
2 år / 30.000 km med årlig obligatorisk inspektion (km-uafhængigt), som er et lille service med olieskift ved udsugning

Hvad er mulighederne for anhængertræk?
Til Plug-in Hybrid (PHEV) kan der udelukkende vælges aftageligt anhængertræk.
Til benzin, diesel og mHEV findes et fast- og et aftageligt anhængertræk.

Det syntes vores kunder