Fiat 500L brun side

FIAT 500 L Testen

"Stor bil, altså rummeligheds mæssigt. Og så synes jeg faktisk den virker sådan lidt rap hvis man kan sige det sådan, den er sådan lidt hurtig i det"

FIAT 500 L
test og anmeldelse

- SE TEST VIDEOEN NEDERST PÅ SIDEN

Jane og Mads tester og anmelder Fiat 500L Wagon 1.6 MJT 120hk

Jane: Så star vi ude ved Autohuset Vestergaard og vi har fået udleveret vores nye testkørerbil. En Fiat 500 L.

Mads: Stor bil.

Jane: Den ser stor ud ja.

Mads: Nu har vi ikke lige nået at pakke den helt ud – der er jo 2 sæder omme bag i også.

Jane: Det er vi spændt på at prøve. Det er første gang vi skal prøve Fiat, så det bliver lidt sjovt.

Mads: Førstegangsindtryk?

Jane: Stor bil, altså rummeligheds mæssigt. Og så synes jeg faktisk den virker sådan lidt rap hvis man kan sige det sådan, den er sådan lidt hurtig i det.

Mads: Det burde den også være, det er en 1.6 120 hk.

Jane: Så vil vi lige prøve at pakke bilen en gang til, den her gang er det mor og far tid, så vi har vores rytterudstyr og dykkerudstyr med som vi vil se om vi kan få med i bilen, så Mads han vil prøve at pakke bilen på bedste vis nu.

Jane: Lad mig sige det sådan, vi har aldrig før haft en bil hvor vi har kunne lægge begge vores cykler ind i. Det er altså meget fedt. Og som sagt er der stadig rigtig god plads hernede under – og så kan der ligge noget hernede stadigvæk. Så der er virkelig god rummelighed, og i kan også se med pladsen opadtil – der er god plads.

Mads: Nu vil jeg prøve at koble telefonen til med det her Apple CarPlay der er i denne bil, så er det bare i med telefonen og så kommer det op på skærmen her – hvert fald mange af de funktioner telefonen har. Eksempelvis navigation – det er perfekt.

Jane: Vi er lige ude og køre på motorvejen og jeg vil gerne lige prøve at sætte fartpiloten til. Hvis i har set nogle af de andre videoer vil i vide det har reddet mig for nogle fartbøder, og jeg synes egentlig det er en meget rar måde at køre på. Herovre har jeg de knapper der styrer fartpiloten. Nu skriver den at den er klar, så nu er den sat til.

Jane: Vi vil lige prøve at lave en optagelse af hvordan lyset på bilen ser ud her sådan en tidlig sommeraften. Det er mulighed for flere ting, og nu er jeg jo ikke inde i det tekniske, men jeg ved man kan slukke for meget af lyset. Så lige nu er der meget lys tændt og nu er mindre lyst tændt – jeg synes personligt det her er pænest.

Jane: Og så prisen – vi snakker lige over 200.000 kr. for at få en bil med plads til 7 personer.

Mads: Jamen vi har lige nu fundet ud af at man kan hæve og sænke sæderne, så som i kan se sidder Jane højt og jeg lavt. Haha ej, jeg har lige skudt den helt i vejrs og Janes er helt i bund. Så nu giver det god mening at der er så højt til loftet, fordi nu begynder det at blive snævert.

Jane: Jeg synes det er meget rart at der er plads.

Mads: Der mangler lige et armlæn her eller en eller andet støtte synes jeg. Det kunne der godt have været. Kabinestøjen er tilpas. Og så er det meget lækkert med det lændestykke heromme der automatisk puster sig op og i, som lige giver noget støtte.

Jane: Mads’ forældre vil rigtig gerne have en bil som man går ind i og ikke ned i. Og ved den her bil har du mulighed for netop det, men derudover har du faktisk også mulighed for at få de her høje sæder her, så jeg tænker at det for nogen vil være skelsættende at der er den her mulighed.

Mads: Ja hvis det for eksempel er en lille pige eller noget der skal sidde her, så kan det være rart at man kan komme helt op så man sidder højt og kan kigge ud over køleren.

Jane: Man får jo et godt overblik.

Mads: Noget af det jeg synes der er meget fedt ved her, det er flyboard, sæderne de kan tiltes lidt frem og tilbage og du kan køre sæderne frem og tilbage og der er en lækker armstøtte med kopholder.

Jane: Jeg vil lige fortælle lidt om bilens indretning, den er så fin med de kopholdere og plads til en dåsesodavand. Og så er der to handskerum – der er et som er meget normalt i biler, og så er der sådan et lille rum heroppe. Det der er det smarte ved det her rum her, det er at det er et kølerum, og lige nu har vi jo den varmest sommer nogensinde, og så er det meget smart at man kan holde sine drikkevarer kolde herinde. Og der kan også stå drikkevarer i døren.

Jane: Okay, jeg står lige på tankstationen og skal fylde bilen op med diesel og så skal jeg åbne den her, og jeg synes altid det er lidt spændende hvordan man åbner tankdækslet, om det er noget inde i bilen eller om det er med nøglen eller hvad det nu end er. Jeg åbner den faktisk bare, og det er så smart, man skal ikke til at skrue på noget, den er bare klar til at man kan sætte pistolen i og tanke.

Mads: Og jeg vil lige prøve at vise hvordan lyset virker, prøv at lægge mærke til at nu, når man drejer, så kommer der lige noget hjælpelys – det er altså meget lækkert.

Jane: Vi har lige prøvet noget meget pudsigt, mange i vores familie ved godt vi er testkørere og jævnligt skifter bil, og den her gang er det så den her blå Fiat 500 med hvidt tag, og vi er faktisk lige blevet ringet op af vores svoger, som siger ”er det jer der kører der” og vi siger ”ja” og han siger ”jeg kunne genkende jeres fine bil” siger han så, så han kunne genkende den her fine blå bil med det hvide tag, det tænker jeg da er meget fint, at have sådan en bil hvor folk kan genkende en.

Mads: Det er også en anden ting omkring bilen, altså den farve den har, den gør at den er nem ikke at gøre beskidt. Nu har vi været i sommerhus lidt tid, og alle de sorte biler så støvede ud efter en dag, den her bil her den ligner bare sig selv og den ser ikke beskidt ud – så det er en god farve.

Jane: Jeg vil lige prøve at demonstrerer hvordan at de her to ekstra sæder der gør det til en 7-personers bil faktisk er at sidde i og komme frem til. Man tager bare fat i håndtaget her, og så vælter sæderne sådan meget fint op. At sidde som voksen heromme ville måske gå til en lille tur, men skulle vi kører langt, så tænker jeg at jeg sidder meget opad med mine ben.

Mads: Du kan også sætte nakkestøtten op, så får du lidt mere plads i nakken.

Jane: Jeg har jo fin nok plads her.

Mads: Nu er det så også rykket frem det sæde her, for at man kan være deromme som voksen.

Jane: Men altså mine knæ stikker op, så jeg tænker ikke man skal være meget højere end mig. Så jeg tænker det er reservesæder man har med, men ellers til børn som jo fint kan sidde her.

Jane: Ja, men nu har vi prøvet at køre i Fiat 500L i en 14 dages tid.

Mads: Der er meget man kan sige om den bil her, men en ting er sikkert – det er en familiebil med plads til 7 mennesker og når man ser den udefra så synes jeg faktisk den er meget herlig i sit udtryk fordi den ligner også en familiebil. Man får hvad man ser, det er ikke en racer, men alligevel har den faktisk noget raphed over sig. Man bliver ikke træt af at sidde bag rattet på nogen måde, den har masser af knapper at trykke på, fine funktioner og der er mange gode ting i den og man sidder rigtig godt i den, så rigtig god bil fra min side.

Jane: Altså jeg er også blevet meget meget overrasket – da jeg fik at vide at det var en Fiat 500 vi skulle prøve, så tænkte jeg fedt, nu fik jeg en lille bil som jeg rigtig kunne køre rundt og hygge mig med. Og så henter vi den her bil her, og som Mads siger, den er bare meget ærlig. Det er en stor bil og det synes vi er fedt. Vi kan jo ikke pakke en bil nok, men derudover er den også hurtig hvis man skal ud og køre stærkt på vejene.

Mads: Det jeg synes den skal vinde på, det er at vi ikke har haft en bil der er så stor her.

Jane: og så til prisen.

Mads: 2 cykler og dykkerudstyr og alt muligt andet bagage – det synes jeg er voldsomt.

Jane: og så er det volumen til prisen – vi snakker fra 200.000 kr. altså det er jo vildt at kunne få en 7 personers bil til den pris. Hvis man har 2 børn og begge to skal have en lejekammerat med hjem, ingen problemer, de kan nemt være med, skoletaskerne kan også nemt være med. Altså det synes jeg er vildt. Og så er det da meget sjovt vi bliver ringet op fordi en kan genkende os.

Mads: Ja, den forsvinder ikke lige i bybilledet.

Jane: overhovedet ikke – og man kan altid finde den på parkeringspladsen fordi taget stikker lige op – det er også meget smart.