Gode råd til køb af ny bil

Guide til køb af ny bil

Er du på udkig efter en ny bil og ved du ikke helt hvor du skal starte?

Der kan være mange ting man skal tage stilling til, når man skal købe en ny bil. Hvilken farve skal den have, hvilket udstyr skal den indeholde, hvor stor en motor skal den have... Ja, det er blot nogle af de ting der er beslutte.

Vi har forsøgt at samle nogle af vores bedste råd
Her på siden har vi samlet en lille guide, til nogle af de overvejelser vi mener, du bør gøre dig, inden du køber ny bil. 

Oversigt over de 5 gode råd: 

Klik for at læse mere

  1. Behov
  2. Motor og gear
  3. Budget
  4. Byttebil
  5. Finansiering

1. BEHOV

Få klarlagt, hvad dit behov er. En bil er ikke kun et transportmiddel. Den skal ofte rumme meget mere, end bare at transportere dig fra a til b.

Den skal måske rumme en hel familie – som måske også inkluderer dine, mine og vores børn. Den skal rumme hobbyer som fx mountainbike eller ridning. Måske bilen er dit transportable kontor og derfor er et sted, hvor du tilbringer mange timer og tager vigtige beslutninger. Den skal måske også være hverdagens helt, når huset skal vedligeholdelse og der skal køres ture på forbrændingen. Bilen er et praktisk element i en travl hverdag.

Så gør op med dig selv, hvad bilen skal udfylde af behov for dig - og eventuel familie.

LÆS MERE OM BEHOV

2. MOTOR OG GEAR

Der er ingen tvivl om at el- og hybridteknologien buldrer derudaf. Det går lynende stærkt med de eldrevne teknologier og motorer. Meget tyder på, at det også er teknologier, der er kommet for at blive.

Om du skal vælge en benzin, diesel eller hybrid kommer groft sagt an på dit kørselsmønster.

Kører du meget i bykørsel og kortere ture, så vil en benzin eller hybridbil ofte være at foretrække. Årsagen til dette, er at benzin og hybridbiler er bedre egnet til de mange igangsættelser og blide acceleration, som der ofte er i byen. Omvendt er dieselbilen et godt valg, hvis du kører længere ture. Dieselbilen er i sit rette es, når den får lov at blive ordentlig varm. Her yder den sit bedste i forhold til brændstoføkonomi og mindre slitage. Hvornår bilen er ordentlig varm, varierer fra bil til bil. En god indikator er, at holde øje med varmetermostaten i displayet (der hvor du også ser, hvor hurtigt du kører).  

Gear

Når det kommer til valget af gear, er det meget en smagssag. Kører du meget på motorvej og med potentiale for kø kørsel, så kan det være en aflastning og mere behageligt med et automatgear. Dette gælder også i byen, hvor der er mange igangsættelser. Det manuelle gear, kan give en mere sporty køreoplevelse og er ofte et billigere valg, når du skal købe bil.

 

3. BUDGET

Når du køber ny bil, er det ikke uvæsentligt at kigge på de totale omkostninger. Hvis du har ”bil 1” og ”bil 2” som begge koster 200.000,- og du har fået lov at bruge dette budget på bil af fx banken, så vil omkostningerne få betydning.

Lad os antage bil 1 har dyrere ejerafgift, forsikring og generelt er dyrere at holde med service, reparationer og vedligeholdelse – så vil du måske kun have mulighed for at låne 100.000,- til købet denne bil.

Det er altså ikke muligt alene at kigge på bilens pris, men derimod de samlede omkostninger for bilkøbet.

LÆS MERE OM BILBUDGET

4. BYTTEBIL

Når du køber ny bil, har du muligvis allerede en bil som du måske ønsker, skal indgå som en byttebil i handlen.

Værdien af bilen, vil salgskonsulenten vurderer. Du kan også bruge bilvurderingsmodulet her på vores hjemmeside, for at få en indikation af, hvad din nuværende bil er værd.

Når du får en byttebilspris, skal du tage højde for, at prisen kan indgå på flere måder i handlen.

FÅ PRIS PÅ BYTTEBIL

5. FINANSIERING

En ny bil kan være en stor og dyr investering, og derfor er en finansieringsaftale en oplagt måde at handle bil på. En finansiering kan laves på flere forskellige måder; fast rente, variabel rente eller lån uden udbetaling.

Hvilken måde der passer bedst til dig, afhænger af din personlige økonomi og tilgang. Dette vil du ofte i fællesskab finde den bedste løsning på, sammen med sælgeren.

SE MULIGHEDER FOR FINANSIERING