Få overblik over dit bilbudget

Bilbudget – eksempler på de omkostninger der er ved at eje en bil

Få et overblik over hvordan du kan lave dit bilbudget

Der er flere poster at tage højde for, når du skal lave dit bilbudget. Der er flere åbenlyse poster, som kan være relativt lette at få et overblik over, men der er også de uforudsete udgifter, som kan have stor betydning for, om dit budget er tilpasset at eje en bil.

Oversigt over de 5 gode råd: 

Klik for at læse mere

  1. Forsikring
  2. Dæk
  3. Brændstof
  4. Reparation, service og værkstedsregninger
  5. Værditab

1. FORSIKRING

Det er en god ide at få et tilbud flere steder fra, når du skal have tegnet en forsikring på din bil, specielt hvis du er ung og det er din første bil. Der kan være mange penge at spare, ved at undersøge markedet – for nogen er det en fordel at samle alle sine forsikringer hos ét forsikringsselskab.

Når du har fundet det selskab du ønsker at benytte, har du også en fast pris på din forsikring, som du kan kalkulere ud fra.

 

2. DÆK

Har du endnu ikke købt bil, kan du overveje at købe et sæt vinterdæk med når du handler, så er du godt fra start. Men dæk holder ikke evigt og er en stor sikkerhedsfaktor, hvis du ikke har de korrekte dæk og optimal stand på dækkene. Priserne varierer meget, alt efter hvilke størrelse dæk du skal bruge og selvfølgelige afhænger det også af, hvor meget du kører.

Dæk kan altså være en mere usikker faktor, men undersøg markedet for hvad de koster til din bil, og sæt et beløb af hver måned, så du har pengene stående, til når du skal købe dem.

3. BRÆNDSTOF

Brændstof er også en variabel faktor, men du kan med tiden få et godt indblik i, hvor mange penge du bruger på brændstof. Prisen afhænger af hvor mange kilometer du kører, hvor langt du og din bil kører på literen samt hvad prisen er for det brændstof du tanker.

El- og hybridbiler
Har du en el- eller hybridbil, har du mulighed for et Clever abonnement. Har du en elbil, har du et fast beløb hver måned, som du kan regne med på brændstofposten. Har du en hybridbil, kan du også regne med et fast beløb på Clever abonnementsdelen, men brændstof vil her komme oveni.

LÆS MERE OM CLEVER

4. REPARATION, SERVICE OG VÆRKSTEDREGNINGER

Ejer du en bil, kommer du ikke uden om et værkstedbesøg i ny og næ. Uanset om du ejer en helt ny bil eller en brugt, så skal bilen til service. Prisen på et service varierer alt efter bilens størrelse og model. Ønsker du en fast pris for service, kan du med stor fordel tegne en serviceaftale.

Derudover kan der være værkstedsbesøg i forbindelse med selvforskyldte skader som fx en stenslag. Det er en god ide at sætte penge af til reparation og vedligeholdelse af dette. Herunder gælder også de mindre udgifter til fx sprinklervæske, pærer, vinduesviskere, bilvask og lignende.

Syn
Et bilsyn er en inspektion af din bil, som er lovpligtig i Danmark. Her tjekker en automekaniker, om din bil er egnet til de danske veje. Et syn koster typisk omkring 500 kr., men kan variere.

SE SERVICEAFTALER

5. VÆRDITAB

Når du køber en helt ny bil, kommer du ikke uden om et værditab. Tabet afhænger af flere forskellige faktorer, som fx; antal kørte kilometer, bilens alder og standen på bilen. For at mindske værditabet, kan du vedligeholde din bil, således du også har en attraktiv vare, når du skal af med den igen.