Biler hos Autohuset Vestergaard A/S

Hvilken bil er god for mig? Køb eller leasing? Vi kan hjælpe dig med dine behov.

Behov for en ny eller brugt bil?
Vi hjælper dig gerne til et trygt bilkøb

VIS NYE BILER VIS BRUGTE BILER

Står du overfor et nyt bilkøb?

Står du overfor et nyt bilkøb? Du er måske lige blevet færdig med din uddannelse og skal bruge en bil for at kunne komme frem og tilbage til dit nye job? Måske har din gamle bil udtjent sin værnepligt, eller noget helt tredje. Uanset hvad der måtte ligge til grund for beslutningen om at købe en ny bil, er der mange ting man skal overveje. Hos Autohuset Vestergaard vil vi gerne hjælpe dig så godt som muligt. Vi har derfor lavet en lille guide der forhåbentlig kan hjælpe dig godt på vej.
Uanset om du har ejet en bil før, eller om det er første gang du skal ud og købe en ny bil, vil de fleste opleve at en bil bliver et symbol på frihed. Du kan køre hvorhen du vil, hvornår du vil. Derudover vil du med stor sandsynlighed spare en del tid, da du med en bil slipper for at frekventerer de offentlige transportmidler, og dermed slipper du også for at tage forbehold for forsinkelser og aflysninger i din tidsplan. En bil vil give dig muligheden for en masse nye oplevelser og minder sammen med venner og familie, og generelt gøre hverdagen lettere.

Økonomiske overvejelser

Når du skal købe en bil, er det vigtigt at du laver et grundigt forarbejde, og det vil vi selvfølgelig gerne hjælpe med. En af de største faktorer i et bilkøb er økonomien, det er derfor en god idé at have et realistisk budget klar på forhånd. Her vil det give mening at danne et overblik over alle dine udgifter, f.eks. husleje, forsikringer, mad, tøj, licens osv. Herefter vil du have et overblik over hvor mange penge du har tilovers til en bil.
Her er det vigtigt, at det overskydende beløb kan dække alle de udgifter der er ved at eje en bil: udbetaling, service, eventuelle reparationer, benzin/diesel, bilforsikring og/eller udgifter til et billån eller leasing.
Det er også ud fra dit rådighedsbeløb du kan orientere dig om hvilken biltype der vil dække dine behov. Hos Autohuset Vestergaard har vi et stort udvalg af bilmærker, der alle har forskellige modeller der kan dække ethvert behov. Finder du f.eks. ud af, at du skal bruge en familiebil med god rummelighed kunne en Volvo XC60, Kia Sportage eller Renault Captur være en mulighed. Hvis du skal bruge en praktisk og god bybil, kunne valget måske falde på en Ford Fiesta, Fiat 500 eller en Peugeot 108.

Ny eller brugt bil?

En anden vigtig overvejelse er, at du skal gøre op med dig selv om du vil købe en ny eller brugt bil. Begge dele har sine fordele og ulemper. Der er nemlig ikke noget entydigt svar på hvad der bedst kan betale sig, det afhænger i høj grad af dit behov og din økonomi.

Fordele ved at købe en ny bil:
• Fabriksgaranti
• Nyeste og mest opdaterede sikkerhed
• Faste udgifter i garantiperioden
Ulemper ved at købe en ny bil:
• Værditab
• Støre økonomisk udskrivning
Fordele ved at købe en brugt bil:
• Mere bil for pengene (råd til større bilmodel)
• Lavere afskrivning
• Stor priskonkurrence på markedet
Ulemper ved at købe en brugt bil:
• Risiko for større og dyrere reparationer
• Der vil ofte være mindre eller forældede sikkerhedsforhold
• Ofte udløbet fabriksgaranti

Benzin eller Diesel?

Denne overvejelsespost er igen et spørgsmål om dit behov.
Den generelle hovedregel er, at hvis du kører mange korte ture, er det bedst at du anskaffer dig en bil der kører på benzin. En dieselbil kan nemlig i nogle tilfælde tage skade af de korte ture i form af sod i udsugningssystemet.
Kører du længere ture, måske pendler du til og fra arbejde, så skal du overveje en dieselbil. En dieselbil er ofte dyrere i anskaffelse, dog er prisen på diesel lavere end prisen på benzin.

Finansiering

Inden du beslutter om du vil finansierer din bil ved et billån eller leasing, er det vigtigt at du er realistisk omkring hvilket behov din bil skal dække, samt hvor lange du har tænkt dig at beholde den.
Ved leasing ejer du ikke bilen, men du har fuld brugsret. Hvis du ikke kører mere end 25.000 km om året, og tænker du, at du kun skal have bilen i 2-4 år, vil det give mening at undersøge et tilbud på leasing.
Hvis du på forhånd ved at du kommer til at kører mere end 25.000 km om året og har du ingen tidsramme for hvor længe du vil beholde bilen, vil et billån som finansiering være en god mulighed.

Forsikring

Forsikring er en vigtig post i dit bilbudget, og samtidigt er det lovpligtigt i Danmark, at du som minimum har en ansvarsforsikring. En ansvarsforsikring dækker de skaber du som fører måtte forvolde andre mennesker, biler eller ejendomme hvis der sker et uheld.
En tommelfingerregel er, at det er en god idé at få 2-3 forskellige forsikringstilbud inden du køber din bil, og derefter sammenligne prisen. Prisen på din bil afhænger af mange forskellige ting, f.eks. hvor mange hestekræfter bilen har, bilens størrelse, din alder og om du er elitebilist.
Her er det vigtigt at du også undersøger dækningsvilkårene og sammenligner dem. Selvfølgelig ud fra dit personlige behov. Har du måske børn der lige har fået kørekort og gerne vil låne bilen fra tid til anden, kan det give god mening at have en høj selvrisiko på ansvarsskader og kaskoskader.
Selvrisikoen er også en vigtig faktor. Selvrisikoen på din bilforsikring betyder at du selv er med til at betale for skaden på din bil. Har du f.eks. valgt en selvrisiko på 5.000 kr. og din bil bliver beskadiget for 25.00kr betaler du de 5.000 kr. og så betaler forsikringsselskabet det resterende beløb. Kommer der en skade på din bil under de 5.000 kr. betaler man selv.
Prisen på din forsikring varierer, alt efter om du har valgt en høj eller lav selvrisiko. En høj selvrisiko kan være en fordel for dig der gerne vil spare på den forsikringspræmie du betaler hvert år.

Uanset hvad du når frem til, står vi altid klar med yderligere vejledning og gode råd til dit bilkøb. Vi har et stort udvalg af biler og bilmærker, både nye og brugte. For os er det vigtigste at du får den bil du ønsker og at den dækker alle dine personlige behov. Du skal derfor ikke tøve med at kontakte os for en yderlige dialog om dit bilkøb.