TEST AF FORD KUGA

Jane og Mads tester og anmelder den smarte SUV fra Ford.

Specifikationer om testbilen

Model: Kuga Vignale 
Motorstørrelse: 1,5 EcoBoost AWD 182 hk.
Serviceintervaller: 1 år / 20.000 km
Km/l: 13,5 km/l
LÆS OM VIDEOEN HER

"Denne gang har vi hentet en Ford Kuga Vignale ved Autohuset Vestergaard, som vi skal afprøve den næste uge. Det er en 4-hjulstrækker med massere af plads. Umiddelbart ser den enormt fed ud, og foran har den et stort gitter, som får den til at ligne en ”Amerikaner”. Desuden har den super flotte lygter, og det ser ud til at være en høj bil.

Når man benytter navigationen har man mulighed for at taste informationerne ind, eller man kan fortælle dem til navigationen. Begge dele virkede perfekt.

Når man sidder foran i bilen er der fint med benplads og man sidder højt oppe. Generelt er bilen dejlig høj, og derfor går man også direkte ind i den. Man har en god udsigt når man kører. Desuden er det lækkert med et sky-window – som der er mulighed for at åbne.

Når man skal indstille førersædet, er der automatisk indstilling – det er lækkert og nemt at finde ud af. Der er læder i rattet, som føles lækkert.

Udover at der er et godt anlæg i bilen, er der også tænkt over mange andre smarte funktioner. Fx kan armlænet skubbes frem og tilbage, samt det kan åbnes. Derudover er der i kopholderne tænkt over at der skal være plads til høje flasker. Derudover er der også mulighed for – hvis man anvender kopholderne til småting – at lukke af ned til dem.

I bilen er der også mulighed for at ændre lysets farve i fx kopholdere, lister og ved håndtagene – dette gøres i displayet i bilen. Det er en meget fed detalje, og der er også mulighed for at ændre på lysstyrken. Mens at der laves andre ting på skærmen, har føreren stadig mulighed for at se GPS’en i det display hvor ens fart vises.

En anden ting der er smart ved denne bil er, at hvis man har hænderne fulde når man skal læsse i bagagerummet - og har nøglen på sig - så kan man kører sin fod ind under bilen ved bagagerummet, og så åbner det automatisk.

Vi er overraskede over hvor meget plads der egentlig er i bilen – men det er super lækkert!

Når vi skiftes til at kører bilen, så har vi mulighed for nemt at indstille spejle, sæder og radio. Man kan nemlig bare trykke på en knap, hvor vi så har forprogrammeret vores (hver især) foretrukne indstillinger. Når man så trykker på knappen, så husker den ens indstillinger – det er smart!

Bilen har bakkamera som giver et godt overblik over hvad der er bag ved en. Man må selvfølgelig ikke stole 100% på kameraet, men ud fra vores erfaring er det meget præcist.

Om aftenen har bilen et godt LED-lys. Når man åbner dørene kommer der ligeledes lys i sidespejlene.

En anden funktion bilen er udstyret med, er en knap der hedder ”parkering”. Trykker man på den hjælper bilen én med at parkere. Dvs. at man styrer farten på bilen ved at bruge bremsen, også parkerer bilen ellers selv på pladsen. [Autohuset Vestergaard: Dette er blandt andet en fordel når man skal parallelparkere]

Alle de små ting vi opdager hen ad vejen er med til at vi giver bilen 5 stjerner. Det er en helt vildt lækker bil med god plads og et fedt udtrykt. Derudover har den en god benzinøkonomi og er støjsvag. Vi har primært kørt bykørsel, og har kørt omkring 14 km/l.