TEST AF DACIA DUSTER

Jane og Mads tester og anmelder den store Dacia Duster

Specifikationer om testbilen

Model: Duster 
Motorstørrelse: 1,2 TCe 125 Laureate
Serviceintervaller: 1 år / 20.000 km
Km/l: 16,4 km/l
Standardudstyr:

  • El-ruder for med antiklemssikring i førersiden
  • Varme i forsæder
  • Manuel aircondition
  • El-sidespejle m. varme
  • Kørecomputer med 6 funktioner
  • ... og meget mere!LÆS OM VIDEOEN HER

"I dag tester vi en Dacia Duster fra Autohuset Vestergaard, som virker til at være rimelig stor og rummelig. Når man kører i bilen har man et god overblik, og fordi det er en høj bil sidder man også højt oppe.

Det bliver lidt spændende denne gang, for vi skal have pakket udstyret til Mads, som skal lave en halv ironman i weekenden. Bilen skal derfor pakkes med cykler, svømmedragter og alle de ting som skal bruges. Det viser sig at bilen er meget rummelig, og når vi kører i den virker den samtidig ikke så stor. Det føles lidt som en city bil som er meget rummelig, og den har det der skal være i den. Derudover er den levende som en citybil – den reagerer hurtigt, og man er hurtigt i gang (og nogle gange en lille smule for hurtig). Den er super god at kører langt i, og det er lækkert med fartpilot som gør det til en rigtig behagelig kørertur.

Vi er på en tur over Storebæltsbroen hvor der er kraftig vind, men vi oplever ikke det store med bilen. Den ligger stabilt på vejen og der er ikke noget kabinestøj – den kører bare som den skal!

Der er ikke brugt unødig energi på at gøre bilen luxuriøs, den har bare de ting en bil skal have. Den er ikke polstret til med teknologier – den har parkeringscensor, fartpilot og bluetooth samt der også er mulighed for at til vælge fx navigation, hvilket vi helt klart selv ville gøre og anbefale.  Det er super nemt at opsætte sin telefon med bluetooth, det er meget intuitivt og den fortæller hvad man skal gøre. Det er en lille smule gammeldags, men det virker! Det overordnede tema for bilen er, at det er simpelt og det virker.

Desuden viser bilen også i kontrolpanelet, hvornår den anbefaler man skal skifte gear.

Vores samlede vurdering af bilen, sammenlignet med prisen, er at man får en sprit ny bil med utrolig meget plads – meget mere end vi forventede. Generelt har bilen de funktioner man i dag forventer en bil har. Derfor synes vi at det hænger meget godt sammen med ”value for money” – derfor får bilen på grund af dens pris 4 stjerner.