Bilfinansiering

Få viden om finansiering af din næste bil

I denne FAQ, finder du svar på spørgsmål 

Der kan være mange spørgsmål, der trænger sig på, når man står over for at skulle finansiere en ny bil. Her har vi samlet de mest almindelige spørgsmål og svar, så du kan danne dig et overblik. Hvis du har yderligere spørgsmål, skal du endelig tage fat i os personligt. 

Finansiering af en bil – hvad indebærer det?

Når du skal købe en bil, kan du vælge at optage et lån igennem os, som gør det muligt at afdrage månedligt på dit lån. Vi samarbejder med et finansieringsselskab, og det er derigennem aftalen/købekontrakt laves. Når du vælger finansiering, skal du afklare med os, hvor meget du ønsker at betale af pr. måned. Derfra kan vi hjælpe dig med at fastlægge hvilke omkostninger, det indeholder, og hvor lang tid du vil være om at betale tilbage – alt sammen afhængigt af bilens pris og din økonomi.

Finansieringsselskabet er den formelle ejer af bilen, indtil beløbet er betalt af. Rent praktisk betyder det, at du ikke kan sælge bilen, uden restgælden er udbetalt. Billån og finansiering kan være komplicerede emner at sætte sig ind i, selv for de mest erfarne bilkøbere. Derfor gør vi også altid meget ud af at forklare dig alle fordele og eventuelle ulemper ved den finansieringsform, du vælger.

Skal jeg vælge fast eller variabel rente?

Hvis du ønsker økonomisk sikkerhed og ingen overraskelser, vil det ofte være en fordel at vælge et billån, hvor renten er fast. Så er du sikker på, at renten ikke stiger på grund af eventuelle renteforhøjelser. Den ekstra sikkerhed betyder også, at den faste rente oftest er en smule højere end den variable rente. Fordelen ved at vælge en variabel rente er, kort sagt, at den er variabel. Det betyder, at renten følger udviklingen i samfundet og den finansielle branche med den fordel, at den til tider er lavere end den faste rente.

Hvis dit billån løber over en kortvarig periode, vil vi ofte anbefale dig at vælge den variable rente, da der ikke er så stor en risiko for udsving i en kortere periode. Hvis billånet er større, vil det derimod nogle gange være en fordel at vælge en fast rente, da risikoen for udsving er større over længere tid. Renten udvikler sig hele tiden, det samme gør dine muligheder, hvilket vi går ind og rådgiver dig om.

Hvem kan få en bilfinansiering?

Alle kan få en bilfinansiering som udgangspunkt. Ønsker du finansiering af din nye bil, er det en god ide på forhånd have undersøgt din økonomi, således at du kender dit rådighedsbeløb. Med det i hånden kan du hurtigere få afklaret med os, hvor stort et beløb om måneden du kan og vil finansiere din bil for. For at få din bil finansieret, må du ikke stå opført i RKI.

Skal jeg vælge banken eller Autohuset Vestergaard?

Du skal vælge den løsning, der er bedst for dig, uanset om det er banken eller os. Det er vores holdning. Der er stor forskel på, hvad billån koster i de forskellige banker og finansieringsselskaber. De største banker har forskellige priser i forhold til dit engagement som kunde hos banken. Det vil sige, at dit kommende billån kommer an på dit forhold til din bank. I nogle tilfælde er der banker, som tilbyder billån billigere end andre banker.

Billån er et produkt, der ændrer sig hele tiden, både hos bankerne og ved forhandlerne/finansieringsselskaber. Derfor altid en god idé at gøre sit hjemmearbejde ordentligt, inden man handler bil. Hvis du vælger at finansiering igennem os, kan vi tilbyde dig markedets billigste rente, både med fast og variabel rente. Det betyder, at du selv vælger, om du vil have en fast eller variabel rente. Når du vælger at finansiere din bil igennem os, får du et 100 % skræddersyet lån, som passer til dig og din personlige økonomi. 

Hvilke biler kan jeg få finansieret?

En standardbil der er mellem 0-5 år er som regel billigst at få finansieret. Disse biler er også de eneste, du kan finansiere uden udbetaling – læs mere om vores billån uden udbetaling. Ældre og billigere biler er som regel dyrere og mere vanskelige at finansiere. Hvis den bil du ønsker at købe koster under 50.000,-, kan det ikke betale sig at finansiere bilen, da en udbetaling ligger på minimum 20.000 kr.

Hvilke biler kan jeg ikke få finansieret?

Du kan ikke få finansieret specialbiler, herunder biltyper som fx taxaer, invalidebiler, ombyggede biler, veteranbiler og lignende biltyper.

Skal jeg stille nogen sikkerhed for lånet?

Som sikkerhed for dit billån vil der enten blive oprettet et ”Ejerpantebrev” eller ”Ejendomsforbehold”. Hvis du ikke betaler dine ydelser på lånet, kan långiver tvinge dig til at sælge bilen. De penge du får fra salget, skal du bruge til at nedbringe den resterende gæld.

Hvad hvis jeg ikke kan betale? 

Hvis din livssituation ændrer sig drastisk, fx ved arbejdsløshed eller på anden negativ vis, der gør du ikke kan afdrage på dit billån, kan du rent faktisk tilbagelevere din bil. For at tilbagelevere din bil skal du overholde følgende betingelser: 

  1. Du skal have betalt en udbetaling på 20% af bilens kontantpris.
  2.  I købekontrakten skal det tydeligt fremgå, at bilen er købt med ejendomsforbehold.
  3.  Lånet skal være finansieret igennem bilforhandlerens finansieringsselskab
  4. Bilen skal være i vedligeholdt stand.
  5. Du skal være mindst et afdrag bagud i din afbetaling.

Hvis du overholder overstående kriterier, har du ifølge kreditaftaleloven mulighed for at tilbagelevere din bil. Denne fordel er kun forbeholdt dig, som vælger at optage lånet igennem din bilforhandler/finansieringsselskab. Det gælder altså ikke, hvis du har lånt pengene i banken eller ved et andet pengeinstitut. 

Kan jeg fortryde kontrakten?

Fortrydelsesfristen er 14 dage fra den dag, aftalen er indgået ifølge kreditaftaleloven paragraf 19. Du kan dog kun fortryde selve betalingsformen, ikke selve købet af bilen, med mindre der er mangler på bilen. Det betyder helt formelt, at du ikke har mulighed for at fortryde handlen, men kun selve lånet. Lånet skal fortrydes skriftligt pr e-mail eller brev.

Hvordan kommer jeg i gang med finansiering?

Hvis du ønsker at finansiere dit bilkøb, skal du blot tage kontakt til din lokale Autohuset Vestergaard. Du skal kunne undvære et aftalt beløb om måneden, som går til afdrag af lånet. Du laver sammen med os en købskontrakt, som fortæller, hvor meget om måneden du skal af med og hvilke omkostninger, det indebærer. Det betyder også, at du skal have en disponibel indkomst, der giver dig frihed i budgettet til at betale det pågældende beløb. 

Hvilke normale omkostninger skal jeg regne med?

Når du skal finansiere din bil, skal du kunne stille sikkerhed for lånet. Derfor er følgende omkostninger inkluderet i lånet. 

  • 1,5% stempelafgift på lånet
  • 1.400 kr. i tinglysningsafgift (med mindre du optager lån uden udbetaling).
  • 750 kr. i gebyrmærke til forsikringsselskabet

Dit finansieringsselskab eller pengeinstitut vil normalt tage oprettelsesgebyr eller etableringsprovision. Gebyret ligger normalt omkring 1,3% af lånebeløbet.

Kan jeg indbetale ekstra af på mit billån om måneden?

Det er muligt at indbetale ekstra på dit billån. Hvis du har ekstra penge en måned, kan der være fordele ved at mindske lånet. Du skal dog være opmærksom på, at der kan forekomme et mindre indbetalingsgebyr.

Skriv til os her!
Har du spørgsmål til finansiering af din bil, eller ønsker du et konkret tilbud - så send os en besked lige her. 

Loading...